Πλήθος κόσμου στην κοπή της πίτας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Απόστολου Πάνα


Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Πολιτικού του Γραφείου πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Απόστολος Πάνας κατά την οποία μάλιστα έγινε και απολογισμός του 4ετούς κοινοβουλευτικού του έργου.

Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, καθώς πάνω από 600 άτομα γέμισαν ασφυκτικά τους χώρους μέσα και έξω από το Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών.

Επιπλέον, με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση πολλά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων της Χαλκιδικής.

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Πάνας μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης από την εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου, αφού ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για τη δυναμική τους παρουσία, αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα που έφερε αποτέλεσμα για τη Χαλκιδική.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κ. Πάνα που αφορούν ζητήματα αγροτικά, όπως η μετάκληση των εργατών γης και υποβολή νέων αιτήσεων από τον Ιούλιο του 2020, η καταβολή ενισχύσεων που αφορούν τις επιπτώσεις του κορονοϊού στον πρωτογενή τομέα σε παραγωγούς της Χαλκιδικής, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες το 2020, η λύση για τα ιδιοκτησιακά θέματα των δασικών χαρτών της Κρήνης, οι θετικές προοπτικές που δόθηκαν για τη βερτισσιλίωση της ελίας, οι παρεμβάσεις για την χαλαζική προστασία της Χαλκιδικής, την επιχορήγηση των λιπασμάτων και τη μείωση της τιμής των καυσόξυλων.


Παράλληλα υπογραμμίστηκε, πως έγινε αποδεκτό το αίτημα για τις ρυθμίσεις θεμάτων στέγασης ευπαθών ομάδων πληθυσμού ιδιαίτερα του Διονυσίου, Ν. Φλογητών, Λακκώματος Ν.Τρίγλιας και Αγίου Παύλου, έπειτα από κατάθεση επανειλημμένων τροπολογιών, αλλά και Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή και επισημάνθηκαν και οι διευκρινήσεις που δόθηκαν από τα αρμόδια Υπουργεία, έπειτα από παρεμβάσεις του Βουλευτή, για τα κατά παρέκκλιση άρτια οικόπεδα εκτός σχεδίου, καθώς και το ζήτημα της καταβολής των ενισχύσεων στους πληγέντες επιχειρηματίες του τόπου μας, ενώ τονίστηκε, πως γίνεται αποδεκτό το αίτημα νομοθετικής ρύθμισης για την αύξηση του ορίου ηλικίας σε προσλήψεις με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ.

Επίσης ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην κατασκευή του Φράγματος της Ν. Τρίγλιας , ύστερα από σειρά Επίκαιρων Ερωτήσεων στους Αρμόδιους Υπουργούς και σωρεία συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες που ξεκίνησαν αρχές του 2021 και ολοκληρώθηκαν τέλη του 2022, πλέον έχει πάρει το δρόμο της δημοπράτησης.

Έπειτα από κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κ. Πάνα επίσης καταρτίστηκε διάγραμμα αρμοδιοτήτων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Σιθωνίας, εντάχθηκε ο χώρος ρίψεων του γηπέδου Ν. Ηράκλειας στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ενισχύθηκαν οι Δήμοι της Χαλκιδικής λόγω Μπάλλου, ενώ σε ένα χρόνο από τώρα, αναμένεται η έκδοση περιβαλλοντικών όρων για τους βιολογικούς Καλλιθέας και Κρυοπηγής. Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών ζητημάτων, πρόκειται να υλοποιηθεί το πρόγραμμα πολεοδομικού σχεδιασμού για τη Ν. Καλλικράτεια, ενώ αναμένεται η ενεργοποίηση περιφερειακού σχεδίου προσαρμογής κλιματικής αλλαγής για τη Χαλκιδική.
Ταυτόχρονα στην Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Πάνα προς την Υπουργό Πολιτισμού δόθηκε η δέσμευση για τη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου και ημερομηνία για την ολοκλήρωση των εργασιών στο σπήλαιο των Πετραλώνων τον Ιούνη του 2023, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε στο Βουλευτή την ένταξη του Αστυνομικού Τμήματος της Ιερισσού στο κτιριολογικό Πρόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος ο κ. Πάνας αναφέρθηκε στα θετικά μηνύματα που φέρνει η νέα σελίδα στο ΠΑΣΟΚ, έχοντας στο τιμόνι τον Νίκο Ανδρουλάκη, και εξέφρασε τη μεγάλη αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών.

Καταληκτικά ανέφερε: «Μέσα στα τρία τελευταία χρόνια, άλλαξε αποφασιστικά και δυναμικά η παρουσία της Χαλκιδικής μας στη Βουλή.

Αφήσαμε ισχυρό αποτύπωμα .

Η Χαλκιδική βρίσκεται στη διαδρομή να κατακτήσει έναν δυναμισμό που χαρακτηρίζει τους πλέον εξελιγμένους Νομούς.

Ζητώ τη στήριξη σας λοιπόν ξανά και δεσμεύομαι, ότι θα συνεχίσω να είμαι στρατευμένος στην επίλυση των προβλημάτων, με επίκεντρο τον πολίτη».

Μετά την ομιλία του, ο Απόστολος Πάνας χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση έναν προς έναν, αντάλλαξε μαζί τους ευχές για καλή χρονιά, αλλά και απόψεις για αρκετά θέματα που αφορούν τη Χαλκιδική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη