2023 : Σε 100 μέρες οι βουλευτικές εκλογές


Εκλογικό έτος το 2023 και από την πρώτη κιόλας ημέρα του οι προετοιμασίες στα κόμματα για την μεγάλη ημέρα έχουν μπει στην τελική τους ευθεία.

Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις με ορίζοντα τις πρώτες κάλπες που δρομολογούνται σύμφωνα με τις ασφαλείς πληροφορίες που διαθέτουμε, για την  Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου 

Τα πρώτα ηχηρά ονόματα για τα ψηφοδέλτια
Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» προχώρησε σε αποκάλυψη των πρώτων ονομάτων που θα πάρουν θέση στα ψηφοδέλτια. 
Είτε στο Επικρατείας είτε διεκδικώντας σταυρό, αρκετά ονόματα γνωστών ανθρώπων, με μεγάλη δημοσιότητα, παρουσιάζονται ως πιθανοί διεκδικητές της ψήφου των Ελλήνων πολιτών, για λογαριασμό των κομμάτων που θα διεκδικήσουν το μέγιστο πιθανό ποσοστό για να οδηγηθούν στα κυβερνητικά έδρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη Νέα Δημοκρατία «παίζει» έντονα το όνομα του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, όπως και αυτό της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη, για το Επικρατείας. Ισχυρές πιθανότητες επίσης συγκεντρώνει και η Βούλα Πατουλίδου, αλλά και ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής – πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 – και νυν στέλεχος της αυτοδιοίκησης, Άγγελος Χαριστέας.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ακούγονται τα ονόματα του Όθωνα Παπαδόπουλου (καθηγητής Ιατρικής στο Harvard Medical School), του Γρηγόρη Γεροτζιάφα (καθηγητής Αιματολογίας στη Σορβόννη) και του Νίκου Μαραντζίδη (καθηγητής στο ΠΑΜΑΚ). Δυνατή είναι και η υποψηφιότητα του Νικόλα Φαραντούρη (διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Στρατηγική, Δίκαιο και Οικονομικά της Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς) για την μονοεδρική στην Κεφαλονιά.

Οι ηθοποιοί Μαριάννα Τουμασάτου και Μάριος Αθανασίου, όπως και η Άννα Ελεφάντη, έχουν πιθανότητες να είναι υποψήφιοι. Στα υπόψη αναφέρεται ότι βρίσκεται και το όνομα του Χουάν Ραμόν Ρότσα, όπως και αυτό της συζύγου του αείμνηστου Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρας Τσαμπάζη. Ο καλλιτέχνης Μιθριδάτης είναι επίσης ένα από τα ονόματα που έχουν «παίξει» δυνατά για την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ δεδομένα υποψήφιος στην Ανατολική Αττική θα είναι ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καραμέρος.

Στον χώρο του αθλητισμού, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, έχει ρίξει το βάρος του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς φέρεται να είναι σε συζητήσεις με τον Νίκο Σαργκάνη, παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, για τον Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας. Το όνομα του Τάκη Λεμονή, αλλά και αυτό του Παναγιώτη Φασούλα, συζητείται για τον Πειραιά.

Η Κατερίνα Λάσπα αναμένεται να είναι υποψήφια, ενώ θεωρείται βέβαιο πως στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα είναι και ο έμπειρος προγνώστης καιρού, Σάκης Αρναούτογλου ο οποίος είναι άλλωστε αναπληρωτής γραμματέας του τομέα Πολιτικής Προστασίας του κόμματος. Έντονη είναι η φημολογία και για τον δημοσιογράφο, Βασίλη Σκουντή, και τα ψηφοδέλτια στο Ρέθυμνο, ενώ στη Δυτική Αθήνα αναμένεται να είναι υποψήφιος ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη