Ο 17χρονος Ταξιάρχης ξύπνησε από το κώμα που βρίσκονταν από τον Αύγουστο


Συνέβη το απίστευτο στη Μυτιλήνη ! Ήταν σε καταστολή μετά από τροχαίο, αλλά εκεί που δεν το περίμεναν άλλαξαν όλα: 
Ο εγκέφαλός του άρχισε να αντιδρά και πλέον βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης.

Πρόκειται για τον 17χρονο Ταξιάρχη Κάιτατζη από τον Μόλυβο. Όπως γράφει ο Στρατής Μπαλάσκας στον ισότοπο stonisi.gr, ο 17χρονος νοσηλευόταν σε κώμα έπειτα από τροχαίο, τον περασμένο Αύγουστο. Έκτοτε, υπεβλήθη σε πολύ δύσκολες επεμβάσεις. Οι γιατροί προσπαθούσαν να τον σώσουν.

Τελικά, ο εγκέφαλος του 17χρονου άρχισε να δίνει σημεία ζωής και επέστρεψε στη ζωή!

Η περιπέτεια του 17χρονου στη Μυτιλήνη
Όλα ξεκίνησαν στο βράδυ της 28ης του περασμένου Αυγούστου στο πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Ο Ταξιάρχης έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ξεκίνησε να επιστρέψει με το δίκυκλο του στον Μόλυβο. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής πρόλαβαν να σταματήσουν την παρέα του, που επίσης είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αλλά όχι τον Ταξιάρχη. Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο χειρουργείο, ο νευροχειρούργος Πέτρος Σουρτζής μαζί με την ομάδα του, έδωσε μάχη να τον κρατήσει στη ζωή. Τον μετέφεραν στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε. Λίγες μέρες μετά, έγινε δεύτερη επέμβαση όπου του αφαιρέθηκαν τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση.
Πλέον, αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον εγκέφαλό του. Η μητέρα του σκέφτηκε να δωρίσει τα όργανά του, για να δώσει ζωή σε άλλους ασθενείς.

Κι όμως, τελικά ο εγκέφαλος του άρχισε να αντιδρά. Πολλοί μίλησαν για θαύμα. Στις 8 Νοεμβρίου, ημέρα της γιορτής του και της γιορτής του προστάτη του Αρχαγγέλου, ο νεαρός μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σήμερα ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα και η μητέρα του μιλάει stonisi:

«Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του.
Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης.

«Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν το παιδί μου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Το νευροχειρούργο Πέτρο Σουρτζή και όλη την ομάδα του. Γιατρούς, νοσηλευτές όλους και όλες. Τους γιατρούς και το Προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας. Τους φυσικοθεραπευτές Πάρη Ταρατόρη και Χριστόδουλο Προβέτζα» δήλωσε η Αφροδίτη Γκάγκα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη