Σε κάθειρξη 280 ετών καταδικάστηκε λιμενικός

Σε κάθειρξη 280 ετών καταδικάστηκε λιμενικός 
Τρεις από εκείνους που εμπλέκονταν σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, εξ αυτών ένας λιμενικός, τιμωρήθηκαν με βαρύτατες ποινές από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου την Πέμπτη, για κακουργήματα σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε στον 39χρονο λιμενικό συνολική ποινή κάθειρξης 280 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1.377.000 ευρώ, στον Παλαιστίνιο συγκατηγορούμενό του συνολική ποινή κάθειρξης 272 έτη και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1.364.000 ευρώ και στον 28χρονο Αλβανό συνολική ποινή κάθειρξης 27 έτη και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 111.000 ευρώ.

Η ισχύουσα νομοθεσία αναφέρει ότι κάθε καταδικασθείς θα εκτίσει 20 χρόνια, ενώ όλοι οδηγούνται στη φυλακή, αφού οι εφέσεις τους σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη.
Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική», δεν αναγνωρίστηκε οποιοδήποτε ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται πως, εκτός από τους τρεις άντρες, στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί, περιλαμβάνεται και ένας ακόμη αλλοδαπός από την Παλαιστίνη, ο οποίος μάλιστα φέρεται ως ο αρχηγός της οργάνωσης, ωστόσο διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούταν οι τρεις άνδρες ήταν, μεταξύ άλλων, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα υπηκόων τρίτης χώρας που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και διευκόλυνση μεταφοράς κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, εκ κερδοσκοπίας και κατ’ επάγγελμα, από υπάλληλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη