Από τι πέθανε ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ

Από τι πέθανε ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ, κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια το βράδυ της Τρίτης, 10 Ιανουαρίου, σε ηλικία 83 ετών.

Η ταφή του θα γίνει στο Τατόι, στους βασιλικούς τάφους, όπου έχει ταφεί και η μητέρα του Φρειδερίκη και βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι.
Το ερώτημα είναι εάν θα ταφεί με τιμές αρχηγού Κράτους, όπως έχει διατελέσει, κάτι το οποίο φέρεται να επιθυμεί η οικογένειά του και έχει διαμηνυθεί αρμοδίως, ωστόσο δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Στην Αθήνα σύσσωμη η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
Η κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ, αποτυπώθηκε στο γεγονός, ότι σύσσωμη η οικογένεια του βρέθηκε στην Αθήνα, από κάθε διαφορετική γωνιά του πλανήτη.
Στο πλευρό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βρέθηκαν τα πέντε παιδιά του, τα εννέα εγγόνια του και οι αδελφές του, βασίλισσα Σοφία και Ειρήνη από την Ισπανία.

Το εγκεφαλικό και η νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική
Ο 83χρονος τέως βασιλιάς υπέστη εγκεφαλικό την περασμένη εβδομάδα, ενώ βρίσκονταν στο σπίτι του στην Αθήνα και έκτοτε νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Οι γιατροί μπόρεσαν -καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες- να σταθεροποιήσουν την κατάσταση, αλλά τα χρόνια προβλήματα υγείας που είχαν καταβάλει τον οργανισμό του, καθιστούσαν την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή.

Τα αναπνευστικά προβλήματα και η τελευταία δημόσια εμφάνιση στην Αθήνα
Το 2022, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος βρέθηκε αντιμέτωπος με αναπνευστικά προβλήματα, ένα ισχαιμικό επεισόδιο, τον κορωνοϊό και διάφορα άλλα που τον ανάγκασαν να σπεύσει στο νοσοκομείο αρκετές φορές.
Η εύθραυστη κατάσταση της υγείας του, φάνηκε στην τελευταία εμφάνισή του, όταν πριν από μερικούς μήνες εμφανίστηκε στο κέντρο της Αθήνας σε αναπηρικό καροτσάκι, με σωληνάκια οξυγόνου. Το τελευταίο ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ήταν στις 16 Δεκεμβρίου 2021. Τότε είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου στην Αργολίδα και μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών, κατάφερε να επανέλθει.

Στο Κολωνάκι από το Πόρτο Χέλι
Ο τέως βασιλιάς και η σύζυγός του, είχαν μετακομίσει στο Κολωνάκι από το Πόρτο Χέλι μήνες νωρίτερα ώστε να παρακολουθείται από τους γιατρούς του και να βρίσκεται κοντά στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, στο οποίο νοσηλευόταν, μέχρι που άφησε τη τελευταία του πνοή χθες το βράδυ της Τρίτης.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ήταν αντιμέτωπος με μια δύσκολη μάχη, με τους γιατρούς να εμφανίζονται απαισιόδοξοι και προβληματισμένοι για την έκβαση της υγείας του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη