Ζευγάρι υπαλλήλων του αεροδρομίου κατακλεβε τις αποσκευές των επιβατών στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"


Υπάλληλος του "Ελ. Βενιζέλος" έκλεβε κινητά, αξεσουάρ και χρήματα από τις αποσκευές, με την "κάλυψη" της συζύγου του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άντρας του ζευγαριού εργαζόταν στο τμήμα απολεσθέντων της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης "G.H.", που εξυπηρετεί πολλές από τις αεροπορικές εταιρείες στον χώρο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, email που έφτασε στους αστυνομικούς του τμήματος ασφάλειας της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών, στις 28/12/2022, από μία γυναίκα επιβάτη που είχε ταξιδέψει στις 22/12/2022 από την Αθήνα στο Τελ Αβίβ, στάθηκε αφορμή για τη σύλληψη του ζευγαριού.

Η γυναίκα ενημέρωσε τους Αστυνομικούς πως φτάνοντας στον προορισμό της πήρε αρχικά την μία αποσκευή της. Όταν τελικώς παρέλαβε και την δεύτερη αποσκευή της, διαπίστωσε ότι από μέσα έλειπαν τα ακουστικά της, μάρκας Apple.

Η ίδια τα αναζήτησε μέσω του συστήματος γεωεντοπισμού και διαπίστωσε πως το τελευταίο στίγμα είχε δοθεί από συγκεκριμένη οδό στο Περιστέρι. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι στην συγκεκριμένη οδό μένει ο 41χρονος μαζί με την 39χρονη σύζυγο του.

Οι αστυνομικοί, στις 10 Ιανουαρίου, το πρωί, προσήγαγαν αρχικά τον 41χρονο, ο οποίος παραδέχτηκε πως είχε πάρει τα ακουστικά από την εν λόγω αποσκευή κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στο γραφείο απολεσθέντων της εταιρείας και έτσι συνελήφθη.

Ο τρόπος δράσης
Στην κατάθεση του φέρεται να παραδέχτηκε πως συνολικά έκλεψε πάνω από 70 φορές αντικείμενα από αποσκευές. Τελευταία φορά, σύμφωνα με όσα υποστήριξε, ήταν ανήμερα των Χριστουγέννων, όταν έκλεψε ένα iPhone 14 από αποσκευή, ενώ ήταν σφραγισμένο και το έδωσε στη σύζυγο του, η οποία γνώριζε για τις κινήσεις του.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατ’ εξακολούθηση, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη