Παραιτήθηκε βουλευτής που «πιάστηκε» να βλέπει τσόντα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Σερβικής Βουλής


Παραιτήθηκε βουλευτής που «πιάστηκε» να βλέπει τσόντα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Σερβικής Βουλής
Ο Ζβονιμίρ Στέβιτς, 65 ετών, παρακολουθούσε πορνό από το τηλέφωνό του, την ώρα που η συζήτηση σοβάρευε.

Σε μια «ντροπιαστική» παραίτηση οδηγήθηκε σήμερα ένας Σέρβος βουλευτής, καθώς «πιάστηκε στα πράσα» να κοιτάζει βίντεο με πορνό, κατά τη διάρκεια μιας έντονης κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, που αφορούσε την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Βελιγραδίου και του Κοσόβου, της πρώην νότιας επαρχίας της Σερβίας, την περασμένη εβδομάδα.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, βίντεο, που έγινε viral μετά τη δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τον Ζβονιμίρ Στέβιτς, 65 ετών, να παρακολουθεί πορνό από το τηλέφωνό του κατά τη διάρκεια των έντονων συζητήσεων.
Ο Στέβιτς βετεράνος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (κόμμα μειοψηφίας στον κυβερνητικό συνασπισμό), κατάγεται από το Κόσοβο και είχε διατελέσει και υφυπουργός για το έδαφός αυτό που κήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τις έντονες αντιδράσεις από το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS), ενώ το ίδιο το κόμμα του βουλευτή ζήτησε την παραίτησή του.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, σημειώθηκαν ταραχές όταν βουλευτές της εθνικιστικής αντιπολίτευσης σηκώθηκαν για να υψώσουν πανό καταγγέλλοντας “προδοσία” προτού απωθηθούν από μέλη του SNS του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Υπενθυμίζεται ότι η Σερβία και το Κόσοβο δέχονται έντονες πιέσεις από τη Δύση, προκειμένου να συνάψουν συμφωνία ώστε να κατευναστούν οι τεταμένες σχέσεις τους καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ωστόσο, η Σερβία συνεχίζει να αρνείται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, η οποία ανακηρύχθηκε από το αλβανικό στοιχείο που πλειοψηφεί εκεί από το 2008.

Επιπλέον, με την στήριξη της Ρωσίας και της Κίνας, η Σερβία, βάζει εμπόδια στην Πρίστινα να γίνει μέλος σε μια σειρά διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη