Πρόθεση ψήφου : Οι 8 τελευταίες μεγάλες δημοσκοπήσεις


Τις δημοσκοπήσεις από 8 εταιρείες μετρήσεων αναλύει η ΕΡΤ αναφορικά με την πρόθεση ψήφου ενόψει των επικείμενων εκλογών.

«Σκοπός της έρευνας είναι να αποτυπωθεί η δημοσκοπική εικόνα που έχει καταγραφεί στην αρχή του 2023 και αυστηρά σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου. Πήραμε τις πρώτες δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών που δημοσιεύτηκαν στα κανάλια μέσα στο 2023 για να υπολογίσουμε τον μέσο όρο», δηλώνει στην ΕΡΤ ο διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και επικεφαλής της έρευνας Παναγιώτης Κουστένης.


Σύμφωνα με τον μέσο όρο που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις 8 εταιρειών για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με διαφορά 6,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ (30,9% έναντι 24,4%).

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 10,4% και στη συνέχεια το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,7% και το ΜεΡΑ25 με 2,8%. Το πιθανό κόμμα του νεοναζί εγκληματία  Κασιδιάρη συγκεντρώνει 2,8% κατά μέσο όρο

Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά 4,5% ενώ στο 15,4% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων, αυτών που θα ψηφίσουν λευκό ή άκυρο, θα απέχουν ή δηλώνουν δεν ξέρω,δεν απαντώ.




ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη