Μυθική η αμοιβή του νέου δικηγόρου της Καϊλή


Δικηγόρο άλλαξε η Εύα Καϊλή λίγες μέρες μετά την τρίτη αίτησή της για αποφυλάκιση.
Η αποκάλυψη έγινε μέσα από την εκπομπή του ΑΝΤ1, "Πρωινό"

Την απόφαση αυτή την πήρε, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένη από το γεγονός ότι δεν αποφυλακίστηκε. Βέβαια, άλλες πληροφορίες την θέλουν να μην συμφωνούσε με την πρόταση του να παραδεχτεί ότι είναι ένοχη ώστε να αποφυλακιστεί.

Ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή είναι ο Sven Mary, ο οποίος αποκαλείται "δικηγόρος του διαβόλου" και την χρεώνει ανά ώρα 350 ευρώ.

«Η Εύα Καϊλή δήλωσε την έντονη δυσαρέσκειά της προς τον Βέλγο δικηγόρο Αντρέ Ριζόπουλο. Θεώρησε ότι η επιχειρηματολογία του δεν έπεισε τους δικαστές και η τοποθέτησή του δεν την βρήκε σύμφωνη με αποτέλεσμα να αναζητήσει την αντικατάστασή του», ειπώθηκε στο Πρωινό.

Μιλώντας σε βελγική εφημερίδα ο Sven Mary, τόνισε ότι δεν θα τοποθετηθεί για την υπόθεση μέχρι να αποφυλακιστεί η ευρωβουλευτής (διαβάστε εδώ την κατάθεση της).

Ποια είναι η αμοιβή της από την εργασία της στις φυλακές
Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ και το Financial Times, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εργάζεται στη φυλακή κάτι που κάνουν και οι υπόλοιπες κρατούμενες. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ασχολείται με το μαγείρεμα και την καθαριότητα, και όπως αναφέρει ο ξένος τύπος αμείβεται με 0,75 ευρώ την ώρα, ενώ ο μισθός που λάμβανε ως ευρωβουλευτής ήταν 7.146 ευρώ το μήνα μετά τους φόρους, ενώ είχε λάβει και μηνιαίο επίδομα 4.778 ευρώ.

Οι φυλακές του Χάρεν εγκαινιάστηκαν τον προηγούμενο Οκτώβριο και είναι υπερσύγχρονες. Θυμίζουν ένα μικρό χωριό και αποτελούνατι από πολλά κτίρια, στο καθένα από αυτά κρατούνται περίπου 30 φυλακισμένες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη