Ο Μεσούτ κρατά το χέρι της κόρης του, που πέθανε κάτω από τα ερείπια του σεισμού στην Τουρκία


Συγκλονίζουν οι εικόνες και τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου και απεικονίζουν την καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία. Σε πρώτο πλάνο οι διασώστες που με όσα μέσα διαθέτουν - ακόμα και με γυμνά χέρια - χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα συντρίμμια κτιριών προσπαθώντας να βρουν επιζώντες και να τους απεγκλωβίσουν.
Όμως υπάρχουν και οι εικόνες που όταν τις βλέπει κάποιος δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ένας πατέρας κρατάει το χέρι της νεκρής κόρης του στα χαλάσματα κτιρίου στην πόλη Καχραμανμάρας της Τουρκίας. Και όλα αυτά την ώρα που τα σωστικά συνεργεία και οι συμπολίτες του προσπαθούν να εντοπίσουν ανθρώπους ζωντανούς.

Ο Μεσούτ Χάντσερ καθισμένος σε έναν σωρό από μπάζα που μέχρι και πριν λίγο 24ωρα ήταν το σπίτι του κρατάει το χέρι της 15χρονης κόρης του Ιρμάκ, η οποία βρίσκεται ξαπλωμένη στο κρεβάτι της. Το 15χρονο κορίτσι δεν πρόλαβε να σωθεί από το χτύπημα του Εγκέλαδου χάνοντας τη ζωή της απροσδόκητα. Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα το επίκεντρο του πρώτου σεισμού ήταν η πόλη Πάζαρτζικ στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Μετά από λίγες ώρες ακολούθησε ο δεύτερος σεισμός των 7.7 Ρίχτερ που γκρέμισε ότι άφησε πίσω του όρθιο ο πρώτος.


Την ίδια στιγμή σε μια άλλη γειτονιά της πόλης τα σωστικά συνεργεία κατόρθωσαν να απεγκλωβίσουν ζωντανά δύο μικρά παιδιά. Μάλιστα για να καταφέρουν να φτάσουν στο σημείο όπου βρίσκονταν παγιδευμένα τα δύο παιδιά ζήτησαν από όσους βρίσκονταν εκεί να κάνουν ησυχία έτσι ώστε να ακούσουν τις εκκλήσεις των παιδιών για βοήθεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη