Τάγματα εφόδου κουκουλοφόρων έσπασαν το μνημείο της Μαρφιν

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα μεταξύ αγνώστων και αστυνομικών, στο περιθώριο των απεργιακών συγκεντρώσεων που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.


Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ, πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Στην συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν μπροστά από το μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη, όπου οι αστυνομικοί απώθησαν τους αγνώστους προς την Πανεπιστήμιου.

Ακολούθησαν συγκρούσεις μπροστά από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, ενώ πλέον η ένταση μεταφέρεται προς την πλατεία Ομονοίας.

Παράλληλα επεισόδια σημειώθηκαν και στην οδό Σταδίου όπου οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο.



Έσπασαν  το μνημείο των θυμάτων της Μαρφίν.

Οι γνωστοί – άγνωστοι κουκουλοφόροι έδρασαν ξανά, στο περιθώριο της τεράστιας πορείας για τα Τέμπη στο κέντρο της Αθήνας. Ομάδες με ρόπαλα προξένησαν για πολλοστή φορά ζημιές στο μνημείο για τους νεκρούς της Μαρφίν.

Κουκουλοφόροι ανέβηκαν την οδό Σταδίου, εκεί έσπασαν το μνημείο των θυμάτων της Μαρφίν και συνέχισαν προς το Σύνταγμα, όπου βρίσκεται ο κυρίως όγκος των διαδηλωτών για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Το μνημείο της Μαρφίν που κατέστρεψαν οι διαδηλωτές θα αποκατασταθεί άμεσα από τον Δήμο Αθηναίων, όπως ακριβώς έχει συμβεί και στο παρελθόν σε αντίστοιχους βανδαλισμούς.

Γύρω στις 3:45 μετά το μεσημέρι άρχισαν εκτεταμένα επεισόδια με μολότοφ, πέτρες και ρίψη χημικών από την αστυνομία. Την ίδια ώρα μία αύρα της αστυνομίας είχε παραταχθεί στη Βουλή. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 7 συλλήψεις για φωτοβολίδες, πέτρες και ρόπαλα και 13 προσαγωγές.










ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη