Για την διαμαρτυρία με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη


Η Εριέττα Κούρκουλου με μια μακροσκελή ανάρτηση μοιράζεται την εμπειρία και τις σκέψεις της από τη διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας για τα Τέμπη.

Η Εριέττα Κούρκουλου, συμμετείχε σήμερα στη συγκέντρωση για την τραγωδία στα Τέμπη στο κέντρο της Αθήνας.

Και με μια μακροσκελή ανάρτηση, μοιράζεται την εμπειρία και τις σκέψεις της με τους διαδικτυακούς φίλους της.

Τονίζει πως κατέβηκε στην πορεία για χάρη όλων αυτών των ανθρώπων που έχασαν τους αγαπημένους τους στα Τέμπη. 
"Δεν θα θέλαμε όλη η Ελλάδα να αλλάξει τα πλάνα της για εμάς, εάν είχε δολοφονηθεί το δικό μας παιδί;", διερωτάται. "Δεν θα θέλαμε να τα αφήσουν όλα και να πάνε να διαμαρτυρηθούν, να κλάψουν και να απαιτήσουν με κάθε τρόπο να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι;"

Στο κείμενο της στέκεται όμως στο γεγονός πως ενώ περίμενε να δει ανθρώπους ενωμένους, αγκαλιασμένους, κλαμένους και ναι – θυμωμένους, "στη διαμαρτυρία είδα ανθρώπους χωρισμένους… χαμένους. Άλλοι έβριζαν το κεφάλαιο και τον ιδιωτικό τομέα, άλλοι έβγαζαν selfies και να χασκογελάνε γεμάτοι κέφι για το "στόρι". Εκεί κατάλαβα ότι τελικά φταίμε όλοι… φταίει προφανέστατα και πρώτα από όλους η κυβέρνηση! Αλλά κάπου φταίμε και εμείς", έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου.

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου :

"Σήμερα το πρωί σηκώθηκα με ένα πλάνο στο κεφάλι μου. Είχα να πάω σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη, στην συνέχεια να πάω τον Νίκο στον παιδικό σταθμό, να γνωρίσει τον χώρο και τις δασκάλες του και μετά να πάω στο γραφείο μου. Μόλις ήπια όμως την πρώτη γουλιά του καφέ μου και κοίταξα το παιδί μου στα μάτια, κατάλαβα ότι το πλάνο αυτό έπρεπε να αλλάξει. 
Έπρεπε να αλλάξει γιατί δεκάδες παιδιά άλλων μαμάδων δολοφονήθηκαν και αν δεν αλλάξουμε τα πλάνα μας για αυτό, πότε θα τα αλλάξουμε;

Δεν θα θέλαμε όλη η Ελλάδα να αλλάξει τα πλάνα της για εμάς, εάν είχε δολοφονηθεί το δικό μας παιδί; Δεν θα θέλαμε να τα αφήσουν όλα και να πάνε να διαμαρτυρηθούν, να κλάψουν και να απαιτήσουν με κάθε τρόπο να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι; Οι πραγματικοί υπεύθυνοι… όχι μόνο ο σταθμάρχης! 
Δεν χρωστάμε αυτό το ελάχιστο σε αυτές τις μαμάδες, τους μπαμπάδες, τα αδέρφια, τους φίλους, τις οικογένειες των νεκρών; Δεν χρωστάμε τουλάχιστον αυτό;

Δυστυχώς όμως, ενώ περίμενα να δω ανθρώπους ενωμένους, αγκαλιασμένους, κλαμένους και ναι – θυμωμένους, είδα ανθρώπους χωρισμένους… χαμένους. Άλλοι έβριζαν το κεφάλαιο και τον ιδιωτικό τομέα, άλλοι έβγαζαν selfies και να χασκογελάνε γεμάτοι κέφι για το "στόρι". Εκεί κατάλαβα ότι τελικά φταίμε όλοι… φταίει προφανέστατα και πρώτα από όλους η κυβέρνηση! Αλλά κάπου φταίμε και εμείς" έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη