Έφυγε από την ζωή ο εμβληματικός βιομήχανος Μιχάλης Τσερέπας


Πένθος στην γνωστή οικογένεια Τσερέπα στη Λάρισα από την απώλεια του βιομήχανου και ιδρυτή της Lariplast, Μιχάλη Τσερέπα σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, στις 12:00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο νέο κοιμητήριο Λάρισας.

Η εταιρεία που ξεκίνησε το 1969, στη Λάρισα, σαν μικρή βιοτεχνία τότε από τον Άγγελο Τσερέπα, σήμερα είναι ηγέτης στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων μιας χρήσης για τρόφιμα και πολλές φορές βραβευμένη για τις επιδόσεις της. Η Lariplast, με επενδύσεις και εξωστρεφή στρατηγική στα χρόνια της κρίσης, έχει αναδειχθεί σε μία εξαιρετικά δυναμική, υγιή επιχείρηση, που εξάγει το 70% των προϊόντων που παράγει στο εργοστάσιο της Λάρισας.

Επίσης, διαθέτει παραγωγική μονάδα στη Γαλλία, στην πόλη Marle κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, στην οποία και πρόκειται άμεσα να πραγματοποιηθεί επένδυση για την παραγωγή νέων προϊόντων.

Η Lariplast AE και η Lariplast France, μαζί, το 2017 πραγματοποίησαν πωλήσεις 30 εκατ. ευρώ, ενώ η μητρική εταιρεία στη Λάρισα, ήδη έχει αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 1 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2018, αύξηση που αναμένεται να της δώσει στο σύνολο της χρονιάς πωλήσεις κοντά στα 23 εκατ. ευρώ, έναντι των 20 εκατομμυρίων της περυσινής χρήσης.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του την σύζυγό του Ντίνα Τσερέπα, τα παιδιά, τα εγγόνια και λοιπούς συγγενείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη