Θεσσαλονίκη Διαρρήξεις στην περιοχή Πηγών, των Πεύκων


Διαρρήξεις στην περιοχή Πηγών των Πεύκων
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής Πηγών Πεύκων μετά τις δύο διαρρήξεις που έγιναν την  στην περιοχή.  
Συνέταξαν επιστολή και την απέστειλαν στο Δήμο, στο Αστυνομικό Τμήμα και στις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Νεάπολης Συκεών, καθώς και στο σύλλογο κατοίκων Πεύκων Οικο-ραμα.  
Ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα επιτήρησης με νυχτερινές  περιπολίες από την Αστυνομία αλλά και όλα τα ηπιότερα εναλλακτικά μέτρα πρόληψης (π.χ. καλύτερος νυχτερινός φωτισμός, κλπ) από τον Δήμο.  Επίσης, προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν στο θέμα της παρακολούθησης από τη γειτονιά αλλά και να έρθουν σε επαφή με τους υπόλοιπους κατοίκους για να συζητήσουν για τα θέματα ασφαλείας της περιοχής.  

Μέσω της επιστολής ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα επιτήρησης με νυχτερινές περιπολίες από την Αστυνομία αλλά και όλα τα ηπιότερα εναλλακτικά μέτρα πρόληψης (π.χ. καλύτερος νυχτερινός φωτισμός, κλπ) από τον Δήμο.

Επίσης, προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν στο θέμα της παρακολούθησης από τη γειτονιά αλλά και να έρθουν σε επαφή με τους υπόλοιπους κατοίκους για να συζητήσουν για τα θέματα ασφαλείας της περιοχής.

Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στις 25 Φεβρουαρίου και τις 2 Μαρτίου.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στην πρώτη περίπτωση οι δράστες μπήκαν από τη μπαλκονόπορτα ανενόχλητοι αφού δεν υπήρχε συναγερμός, ενώ στη δεύτερη περίπτωση οι δράστες, που μπήκαν πάλι από τη μπαλκονόπορτα, απενεργοποίησαν τον συναγερμό με έναν κουβά νερό.

Μάλιστα στην περίπτωση της 2ας Μαρτίου οι γείτονες είδαν τους διαρρήκτες να μπαίνουν και κάλεσαν την αστυνομία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη