«Full moon» : 2.200 ευρώ την βραδιά κοστίζει η ενοικίαση της βίλας Ραγκούση στην Πάρο


Η βίλα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση έχει minimum stay 5-7 βραδιές προς 2.200 ευρώ τη νύχτα και την προτιμούν οικογένειες από τη Γαλλία και την Αγγλία. Είναι χτισμένη στον ορεινό οικισμό Κώστος στην κεντρική Πάρο, 7 χλμ από την Παροικιά, σε υψόμετρο 160 μέτρων, μακριά από τις παραλίες του νησιού.

Αυτός ήταν και ο μόνιμος πονοκέφαλος του ιδιοκτήτη της, ειδικά τα πρώτα καλοκαίρια, δεδομένου ότι οι τουρίστες αναζητούσαν αντίστοιχα καταλύματα που βρίσκονται πιο κοντά στη θάλασσα. Ωστόσο με τα χρόνια και την προσωπική του ενασχόληση με το ακίνητο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης απέκτησε μόνιμη πελατεία, κυρίως οικογένειες Γάλλων και Άγγλων που επιλέγουν τη βίλα Fullmoon για την ιδιωτικότητα που προσφέρει.

Το χειμώνα μένει ο ίδιος στη βίλα και τα καλοκαίρια μετακομίζει σε άλλο σπίτι στο νησί προκειμένου να φιλοξενηθούν οι τουρίστες. 
Τους μήνες αιχμής, δηλαδή, Ιούλιο και Αύγουστο η βίλα ενοικιάζεται έναντι 2.200 ευρώ τη βραδιά και έχει minimum stay 5-7 νύχτες ενώ τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο ενοικιάζεται και για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Αν συγκρίνει κανείς τις μέσες τιμές ενοικίασης που εμφανίζονται στις πλατφόρμες όπου είναι καταχωρημένη η βίλα, με τα εισοδήματα που δηλώνει στο πόθεν έσχες του, πρέπει να την νοικιάζει κατά μέσο όρο για μία εβδομάδα τον χρόνο. Βέβαια, αν μπει κανείς σήμερα στις εν λόγω πλατφόρμες θα δει ότι είναι ήδη ‘κλεισμένη’ η βίλα Ραγκούση για 35 ημέρες φέτος το καλοκαίρι.


Το δάνειο και η πολιτική του διαδρομή
Ο Γιάννης Ραγκούσης είχε μία πολυκύμαντη πολιτική διαδρομή: Γεννημένος το 1965, ξεκίνησε από την Κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, τη δεκαετία του '90, στα τέλη της οποίας επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, την Πάρο , όπου άνοιξε ταχυφαγείο. Στη συνέχεια, στα 37 του χρόνια έθεσε υποψηφιότητα για την θέση του δημάρχου της Πάρου - και εξελέγη με εντυπωσιακά ποσοστά δύο φορές, το 2002 και το 2006.


Το καλοκαίρι του 2007, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Γιώργου Παπανδρέου στο νησί, ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίστηκε με τον κ. Ραγκούση, τον οποίον και τοποθέτησε στη θέση του εκπροσώπου του κόμματος εν όψει των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007. Παράλληλα, ο Γιάννης Ραγκούσης τοποθετήθηκε σε εκλόγικη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας - και ορκίστηκε βουλευτής τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς.

Ήταν η ίδια χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας η τότε σύζυγός του έλαβε το στεγαστικό δάνειο που προοριζόταν για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τρίτεκνων οικογενειών για το συγκεκριμένο σπίτι το οποίο κατείχε εξ ημισείας με τον Γιάννη Ραγκούση. Στη συνέχεια, ο κ. Ραγκούσης μετέτρεψε το συγκεκριμένο οίκημα σε ακίνητο προς εκμετάλλευση, νοικιάζοντάς το κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο κ. Ραγκούσης - ο οποίος διετέλεσε υπουργός τόσο κατά την διεκυβέρνηση Παπανδρέου, όσο και την περίοδο Παπαδήμου, αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ μετά από τις εκλογές του 2012 και αργότερα προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ , με τη σημαία του οποίου εξελέγη στη Β! Πειραιά το 2019.

Η βίλα Full Μoon
H Villa Full Μoon, όπως είναι η ονομασία της βίλας Ραγκούση η οποία είναι καταχωρημένη στις περισσότερες πλατφόρμες ενοικίασης πολυτελών κατοικιών αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά ακίνητα του νησιού. Χαρακτηρίζεται από την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική της και την «απέριττη πολυτέλεια» συνθέτοντας ιδανικό σκηνικό χαλάρωσης για τους επισκέπτες.

Διαθέτει έξι κρεβατοκάμαρες, περιλαμβάνει εξωτερική πισίνα, κήπο, εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου και είναι πλήρως εξοπλισμένη με πανάκριβες οικοσκευές και τα τελειότερα οπτικοακουστικά συστήματα. Οι πελάτες της δε, στη πλειονότητα τους ξένοι εύποροι τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη, εντυπωσιάζονται όταν μαθαίνουν ότι επέλεξαν για την διαμονή τους κατοικία που ανήκει σε στέλεχος πρώην αριστερής κυβέρνησης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη