Βίντεο : Δήμαρχος αντιμετώπισε απολίτιστο βάνδαλο, που πετούσε μπογιές σε ιστορικό μνημείο


Viral έχει γίνει στα ιταλικά ΜΜΕ και όχι μόνο ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, ο οποίος κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξής του στην Πιάτσα ντελα Σινιορία είδε ξαφνικά έναν ηλίθιο να επιχειρεί να βανδαλίσει με πορτοκαλί μπογιά το ιστορικό Παλάτσο Βέκιο και έτρεξε ο ίδιος για να τον σταματήσει.

Τα κλιπ με την ιδιαίτερα... δυναμική παρέμβαση του Ντάριο Ναρντέλα, ο οποίος είναι δήμαρχος της όμορφης ιταλικής πόλης από το 2014, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου αποσπώντας κυρίως επαινετικά σχόλια για τον 47χρονο πολιτικό.

Ο Ναρντέλα εμφανίζεται στα σχετικά βίντεο να διακόπτει τη συνέντευξή του, να τρέχει έξαλλος προς το μέρος του βάνδαλου και, στη συνέχεια, να τον γραπώνει και να το σπρώχνει, ρωτώντας τον «τι σκ@@α κάνεις;».

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας αναγκάζει τον βάνδαλο να αφήσει κάτω τη συσκευή ψεκασμού της μπογιάς, την οποία είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει στους τοίχους του μεγαλοπρεπούς «Παλαιού Παλατιού», το οποίος στεγάζει το δημαρχείο της πόλης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ρωμαϊκού ρυθμού παλάτι-φρούριο του 13ου αιώνα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά της επαρχίας της Τοσκάνης και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Φλωρεντίας.

Ο Ναρντέλα αργότερα ανέβηκε ο ίδιος σε μια σκαλωσιά και συμμετείχε στις εργασίες για την αφαίρεση της μπογιάς με πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης, μουρμουρίζοντας παράλληλα «βάρβαροι... απολίτιστοι...», σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η Repubblica.

Οι δύο ηλίθιοι που συμμετείχαν στον βανδαλισμό του ιστορικού κτιρίου, και πιστεύεται ότι συνδέονται με την οργάνωση Ultima Generazione, συνελήφθησαν αμέσως μετά τη «διαμαρτυρία» τους.
protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη