Μερομήνια 2023 : Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα


Μερομήνια 2023 : Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα
Τα Μερομήνια αποτελούν έναν από τους αρχαιότερους τρόπους εμπειρικής πρόβλεψης του καιρού και μας προειδοποιούν για την εξέλιξη του καιρού σε βάθος μηνών, στηριζόμενα σε λαϊκές δοξασίες.

Μπορεί οι μετεωρολόγοι να λένε πως από Δευτέρα ο καιρός χαλάει και η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου θα θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο παρά χειμώνα, ωστόσο σύμφωνα με τα μερομήνια, ο Απρίλιος θα μας φέρει την άνοιξη και το Πάσχα μάλιστα θα το γιορτάσουμε με καλό καιρό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον Απρίλιο, ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα θα είναι καλός, με ελάχιστες βροχές, με ήλιο, σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ και την Κυριακή των Βαΐων αλλά και την Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός θα είναι καλός.

Μάλιστα Πάσχα θα κάνουμε με ιδανικές συνθήκες και 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

Μάιος
Πρωτομαγιά θα κάνουμε με λαμπερό ήλιο και θερμοκρασία έως 24°C. Γενικά, την πρώτη εβδομάδα (και τα μισά της δεύτερης), ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες (ίσως) κατά τόπους βροχές.

Ο καιρός το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.

Στα τέλη του Μαΐου δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές του καιρού. Τις περισσότερες μέρες θα έχει ηλιοφάνεια, ζεστός καιρός με ασθενείς ανέμους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη