Γιατί οι Εγγλέζοι έδιωξαν τον Καμπουρίδη, με ασυνήθιστα συνοπτικές διαδικασίες μάλιστα


Γιατί οι Εγγλέζοι έδιωξαν τον Καμπουρίδη, με ασυνήθιστα συνοπτικές διαδικασίες μάλιστα
Με ασυνήθιστα συνοπτικές διαδικασίες και μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η επενδυτική εταιρεία Dolphin Capital Investors (DCI), γνωστή για την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών συγκροτημάτων, ξεκινώντας από το 5άστερο «Amanzoe» στην Πελοπόννησο την προηγούμενη δεκαετία, γνωστοποίησε πως έκανε… έξωση στον Μίλτο Καμπουρίδη, ο οποίος υπήρξε εκ των συνιδρυτών της και παραμένει σήμερα εκ των βασικών της μετόχων με σχεδόν 10%.

Η αγγλική εταιρεία εκπαραθύρωσε τον γνωστό επιχειρηματία που είχε συνδέσει το όνομά του με την πορεία τoυ ομίλου της Dolphin από το ξεκίνημά του, το 2004. Κι άλλες φορές κατά το παρελθόν, πάντως, είχαν δημιουργηθεί γεγονότα ή και διαρρεύσει πληροφορίες που έδειχναν ότι οι σχέσεις μεταξύ των παλιών και νέων μελών του Δ.Σ. της DCI δεν ήταν και οι καλύτερες.

Η δύσκολη συμβίωση Καμπουρίδη και λοιπών μετόχων φαίνεται εκ του αποτελέσματος πως είχε να κάνει και με τη διπλή ιδιότητά του σε σχέση με την Dolphin, ως μετόχου αλλά και στενού συνεργάτη μέσω της εταιρείας του στην Ελλάδα που χειρίζεται την τουριστική ανάπτυξη και τα deals της εισηγμένης.

Ο Μίλτος Καμπουρίδης είναι πολυσχιδής επιχειρηματίας και ταξιδιώτης και σύζυγος της Μαρίνας Βερνίκου.
Έχει ιδρύσει μια σειρά από επιχειρήσεις, η παλαιότερη των οποίων είναι η Dolphin Capital Partners. Η Dolphin ιδρύθηκε το 2004 και ειδικεύεται στις επενδύσεις και τις εξελίξεις σε ακίνητα. Η Dolphin έχει αντλήσει ίδια κεφάλαια σχεδόν €1.2 δισ. μέσω των διαφόρων επενδυτικών εταιριών της και έχει εκτελέσει επενδύσεις σε 8 χώρες. Το μεγαλύτερο επενδυτικό όχημα της Dolphin μέχρι σήμερα είναι η Dolphin Capital Investors.
Ο γνωστός επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος κατά 100% της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Dolphin Capital Partners (DCP), η οποία συνεργάζεται επί χρόνια με την DCI για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της, έχοντας «τρέξει» ουκ ολίγα έργα της εισηγμένης εντός κι εκτός Ελλάδος. Αυτήν ακριβώς τη συμφωνία διαχείρισης επενδύσεων διέκοψε τόσο απότομα η εισηγμένη στο Λονδίνο με την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας και ταυτόχρονα πέταξε τον Καμπουρίδη από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, πυροδοτώντας τη σύγκρουση.

Η δικαστική μάχη
Την ίδια ώρα με μια δεκασέλιδη πυκνογραμμένη επιστολή, η νομική εταιρεία Reed Smith από το Broadgate Tower του Λονδίνου, απευθυνόμενη στους δικηγόρους της DCI, ξεκινά τον μακρύ δικαστικό αγώνα του Μίλτου Καμπουρίδη για την ακύρωση της αποπομπής του από την επενδυτική εταιρεία.

Παρά το αυστηρό ύφος της επιστολής (ξεκινά διεκδικώντας αποζημίωση 1 εκατ. λιρών για μη καταβληθείσες προμήθειες), η μακροσκελής δικηγορική επιστολή ουσιαστικά παραδέχεται τη συναλλαγή μεταξύ Καμπουρίδη και Grivalia για το «Amanzoe», θεωρώντας ωστόσο ότι ήταν νόμιμη και εις γνώσιν των συνεταίρων του στην DCI. Προφανώς, κάτι δεν πήγε καλά σε όλη αυτή τη συναλλαγή και τώρα ο Μίλτος Καμπουρίδης βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών προσπαθώντας να αντιδράσει. Δεν θα είναι εύκολη αυτή η διαδικασία και -γνωρίζοντας τις αμοιβές των δικηγορικών γραφείων στο Λονδίνο- θα είναι μάλλον δαπανηρή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη