Ο άνδρας που πυρπόλησε η σύζυγός του με βενζίνη


Χτυπημένη άγρια από τη μοίρα, καθώς έχουν χάσει δύο παιδιά, είναι η οικογένεια στη Μυτιλήνη, η σύζυγος της οποίας περιέλουσε με βενζίνη τον άντρα της, γνωστό επιχειρηματία εστίασης στο νησί και του έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν εγκαύματα στο 45% του σώματός του. 
Ο άτυχος άντρας βρίσκεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης, καθώς μεταφέρθηκε από το νησί με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, ενώ η δράστις έχει συλληφθεί και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Το τραγικό περιστατικό έγινε στο μαγαζί εστίασης του ζευγαριού στο κέντρο του νησιού, δημοφιλές στέκι με αφιερώματα στον Τύπο. 
Το μεσημέρι της Πέμπτης (20/4), για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, το ανδρόγυνο ξεκίνησε να διαπληκτίζεται μέσα στην ταβέρνα, στην ψησταριά με τα κάρβουνα. 
Τότε η 49χρονη γυναίκα άρπαξε ένα μπιτόνι με βενζίνη και περιέλουσε τον 58χρονο άνδρα της, ενώ στην συνέχεια του έβαλε φωτιά!

Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τον φλεγόμενο άνδρα να φωνάζει σε βοήθεια και στο σημείο να καλούνται ασθενοφόρο και η Αστυνομία. Η δράστις συνελήφθη και σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 49χρονη έριξε στον άτυχο άντρα ενάμισι μπουκάλι βενζίνη στο κεφάλι και στη συνέχεια του άναψε φωτιά. Ο 58χρονος μέχρι να προλάβει να αντιδράσει είχε πάρει φωτιά, με αποτέλεσμα μέχρι να τη σβήσουν, να έχουν προκληθεί πολλά και σοβαρά εγκαύματα στο 45% του σώματός του, ενώ τοπικά Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως είχε δυσκολία και στην αναπνοή.

Παθολογική ζήλια
Σύμφωνα με τα όσα είπε η δράστις στην Αστυνομία στην κατάθεσή της, πίστευε πως ο άντρας της είχε εξωσυζυγική σχέση με μία γυναίκα που δούλευε στο μαγαζί. Παρά το γεγονός ότι τελικά την απέλυσαν, η γυναίκα υποψιαζόταν πως ο άντρας της συνέχιζε να διατηρεί σχέση μαζί της.

Oσοι γνωρίζουν την οικογένεια, κάνουν λόγο για καβγάδες που είχε το τελευταίο διάστημα εντονότερα το ζευγάρι, κανείς όμως δεν περίμενε αυτήν την κατάληξη. Συγγενείς του θύματος αναφέρουν ότι η σύζυγος είχε παθολογική ζήλια και μάλιστα αυτός ήταν και ο λόγος το ζευγάρι είχε συχνούς καυγάδες.

Στέλχος της αυτοδιοίκησης που συνάντησε χθες Τετάρτη τον άτυχο επαγγελματία σε σούπερ μάρκετ της Μυτιλήνης είπε: "Τον είδα και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος και μου είπε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Εγώ του έδωσα κουράγιο αλλά εκείνος μου είπε "δεν μπορείς να με καταλάβεις, δεν είσαι στη θέση μου”. Πού να το φανταζόμουν ότι θα είχε αυτή την κατάληξη σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο".

Το χτύπημα της μοίρας στην οικογένεια
Η οικογένεια έχει βιώσει τραγικές στιγμές στο παρελθόν, καθώς έχουν χάσει δύο παιδιά. Το ένα από πνιγμό και το άλλο σε τροχαίο. Κατάφεραν να σταθούν όρθιοι αντέχοντας τον πόνο, ωστόσο κάποια άλλα ζητήματα φαίνεται πως επισκίασαν τον ψυχικό κόσμο και των δύο.

Είχα χαρακτηριστικό, πως τον περασμένο μήνα, ο άτυχος άντρας είχε εξαφανιστεί και τον αναζητούσαν οι συγγενείς του. Είχαν προσφύγει μάλιστα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης ώστε να ξεκινήσει έρευνα, μαζί με αυτούς και η Αστυνομία.

Ο 58χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής μετά από ένα οικογενειακό πρόβλημα που είχε προκύψει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη