35χρονη μπήκε στο νοσοκομείο για εγχείρηση ρουτίνας και της ακρωτηρίασαν το χέρι


Μπήκε στο νοσοκομείο για αφαίρεση ινομυωμάτων, μια επέμβαση ρουτίνας που κατέληξε στο να της ακρωτηριάσουν το αριστερό χέρι, σχεδόν από τον ώμο.

Η Αλεσάντρα είναι μέλος της μέλος της Σχολής Academicos do Grande Rio, μια σχολή σάμπα της Ειδικής Ομάδας του καρναβαλιού της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το περασμένο καλοκαίρι στον υπερηχογραφικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε δύο μεγάλα ινομυώματα και πριν δύο μήνες, στις 3 Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε ότι έπρεπε να υποβληθεί σε γυναικολογική επέμβαση. 
Η 35χρονη χορεύτρια έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο Mulher Heloneida Studart στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου υπήρξαν επιπλοκές με ακατάσχετη αιμορραγία που οδήγησαν τους γιατρούς σε ολική υστερεκτομή. Άγνωστο πώς, το χέρι της περιείχε νεκρωτικούς ιστούς και είχε αρχίσει να μαυρίζει. 
Οι γιατροί αποφάσισαν να της ακρωτηριάσουν το χέρι.

Όταν συνήλθε από τη νάρκωση, η Αλεσάντρα δεν πίστευε στα μάτια της. Σοκαρισμένη, πήρε εξιτήριο αλλά λίγες μέρες αργότερα χρειάστηκε να κάνει νέα εισαγωγή καθώς ο ακρωτηριασμός δεν είχε γίνει σωστά.

Τώρα, η Υγειονομική Υπηρεσία του Ρίο ντε Τζανέιρο έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για να ξεκαθαριστεί τι συνέβη και μια απλή γυναικολογική επέμβαση κατέληξε σε ακρωτηριασμό.

Σε αυτή τη φάση, οι γιατροί της έχουν εξηγήσει ότι προέβησαν στον ακρωτηριασμό επειδή είχαν αρχίσει να εμφανίζονται επιπλοκές στα νεφρά και το συκώτι.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη