Video : Ανατίναξαν καφετέρια με συγκεντρωμένους θαυμαστές του Vladlen Tatarsky στην Αγία Πετρούπολη


Video  : 16 νεκροί έως τώρα καθώς ανατίναξαν καφετέρια με συγκεντρωμένους θαυμαστές του Vladlen Tatarsky στην Αγία Πετρούπολη

Ένας γνωστός Ρώσος στρατιωτικός blogger, ο Vladlen Tatarsky, σκοτώθηκε σε έκρηξη σε καφετέρια στην Αγία Πετρούπολη, την Κυριακή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή.

Ο Βλαντλέν Τατάρσκι, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Μαξίμ Φομίν, είχε πάνω από 560.000 ακολούθους στο Telegram και ήταν ένας από τους πιο επιδραστικούς μπλόγκερ στα στρατιωτικά θέματα και ταυτόχρονα ένθερμος υποστηρικτής της ρωσικής εισβολής στα ουκρανικά εδάφη. 

«Θα νικήσουμε τους πάντες, θα τους σκοτώσουμε όλους, θα τους ληστέψουμε όπως πρέπει. Όπως μας αρέσει» είχε φωνάξει σε βίντεο από το πεδίο μάχης στην Ουκρανία, κάτι που είχε προβληθεί σε αίθουσα εντός του Κρεμλίνου. 

Εκρηξη που σημειώθηκε σε καφετέρια στην Αγία Πετρούπολη είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον έναν νεκρό ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα πρακτορείων ειδήσεων.

Ανεξακρίβωτος ο αριθμός των θυμάτων έως τώρα, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για εικόνες μακελειού

Η έκρηξη, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και Ria, φέρεται να προκλήθηκε από τοποθέτηση βόμβας και ο νεκρός είναι ο Ρώσος μπλόγκερ, ειδικός σε στρατιωτικά θέματα, Βλάντεν Τατάρσκι.

Πηγές του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, που επικαλείται το πρακτορείο RIA Novosti, θέλουν τη βόμβα να ήταν κρυμμένη σε ένα κουτί που παρουσιάστηκε στον Τατάρσκι ως δώρο.

Το RIA μετέδωσε ότι άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη για το ποιοι ευθύνονται για το συμβάν.

Αν ο Τατάρσκι ήταν στόχος μιας έκρηξης με βόμβα, τότε θα πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία ατόμου σε ρωσικό έδαφος, που σχετίζεται με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας τον περασμένο Αύγουστο ότι δολοφόνησαν την Ντάρια Ντούγκινα, κόρη ενός υπερεθνικιστή, σε μια επίθεση με αυτοκίνητο με παγιδευμένα εκρηκτικά, κοντά στη Μόσχα, μια επίθεση την οποία ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε «μοχθηρή». Η Ουκρανία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.








  ΑΠΕ / ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη