Χαλκιδική : Μαζική η συμμετοχή στον απολογισμό του βουλευτή Απ. Πάνα στον Πολύγυρο


Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση απολογισμό του 4ετούς κοινοβουλευτικού έργου του Γραμματέα της Βουλής, Βουλευτή Χαλκιδικής και Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνα Απόστολου στον Πολύγυρο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και πολίτες του Δήμου Πολυγύρου μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, των Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ καθώς και μέλη και φίλοι του Κόμματος.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής αφού ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για τη συγκινητική τους παρουσία, αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα ανά τομείς και συγκεκριμένα τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Πολυγύρου.

Συγκεκριμένα για το Δήμο Πολυγύρου έγινε αναφορά στη νομοθετική αντιμετώπιση με την οποία δόθηκε παράταση στην πρόωρη λήξη των καρτών συμβολαιακής γεωργίας από την Τράπεζα Πειραιώς για τον αγροτικό συνεταιρισμό Καλυβών Πολυγύρου, τη μείωση τιμών των καυσόξυλων για τους υλοτόμους της περιοχής των Ζερβοχωρίων και του Πολυγύρου και φυσικά η αύξηση επιδότησης θέρμανσης σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο και δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες, όπως η Βάβδος και η Γαλάτιστα .

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη διακίνηση ελάτων Ταξιάρχη σε Αθήνα –Θεσσαλονίκη κατά τη περίοδο του covid, καθώς και το αίτημα για ένταξη των καλλιεργητών ελάτου στους δικαιούχους αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ λόγω φυσικών καταστροφών και παρουσιάστηκαν οι προσπάθειες για την οικονομική ενίσχυση του ενεργειακού κόστους των ελαιοτριβείων καθώς και οι ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων από τα υψηλά κόστη παραγωγής της πράσινης ελιάς και τις ελλείψεις εργατών γης που αφορά έντονα την Ορμύλια και την Όλυνθο.

Στον τομέα των Υπηρεσιών και Υποδομών έγινε αναφορά στην πρόσληψη υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στην υποστελέχωμενη Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ύστερα από κοινοβουλευτική παρέμβαση από το Υπουργείο Εσωτερικών, την πολύ σημαντική απάντηση του Υπουργείου Υποδομών για την ολοκλήρωση μελετών οδικού δικτύου Πολυγύρου-Τρυπητής-Ουρανούπολης.

Στον τομέα της Υγείας της Χαλκιδικής έγινε προσπάθεια για την ολοκλήρωση της μισθοδοσίας συμβασιούχων επικουρικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, η παραχώρηση των δυο συσκευών παροχής υψηλής ροής οξυγόνου με τον αναγκαίο εξοπλισμό τους για το σε συνεργασία με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Σε ότι αφορά τώρα τις σχολικές μονάδες της Χαλκιδικής ανανεώθηκε σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές, ο εξοπλισμός των σχολείων της Χαλκιδικής κάτι το όποιο έγινε και σε σχολικές μονάδες του Δήμου Πολυγύρου.
Επισημάνθηκαν επίσης και οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου και το αίτημα για την επαναλειτουργία Κατασκήνωσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής.

Τέλος ο κ. Πάνας αναφέρθηκε στα θετικά μηνύματα που φέρνει η νέα σελίδα στο ΠΑΣΟΚ, έχοντας στο τιμόνι τον Νίκο Ανδρουλάκη, και εξέφρασε τη μεγάλη αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών.

Κλείνοντας ανέφερε: 
«Μέσα στα 4 τελευταία χρόνια, άλλαξε αποφασιστικά και δυναμικά η παρουσία της Χαλκιδικής μας στη Βουλή. Αφήσαμε ισχυρό αποτύπωμα. Η Χαλκιδική βρίσκεται στη διαδρομή να κατακτήσει έναν δυναμισμό που χαρακτηρίζει τους πλέον εξελιγμένους Νομούς. Ζητώ τη στήριξη σας λοιπόν ξανά και δεσμεύομαι, ότι θα συνεχίσω να είμαι στρατευμένος στην επίλυση των προβλημάτων, με επίκεντρο τον πολίτη».

Μετά την ομιλία του, ο Απόστολος Πάνας χαιρέτησε όλους τους παραβρισκόμενους στη συγκέντρωση και αντάλλαξε απόψεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη