Παγκόσμιος σάλος με τον Δαλάι Λάμα και την εξωφρενική δημόσια κίνηση του


Το βίντεο με τον Δαλάι Λάμα να δίνει ένα φιλί σε ένα μικρό παιδί από την Ινδία προκάλεσε οργή και διεθνή κατακραυγή. Ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ φαίνεται, μάλιστα, να ζητά να του «ρουφήξει τη γλώσσα του».

Ο Δαλάι Λάμα διακρίνεται να ηγείται μίας θρησκευτικής τελετής, περιβαλλόμενος από άλλους ανθρώπους. Στη συνέχεια, ένα αγόρι ντυμένο με κίτρινο μπλουζάκι εμφανίζεται να περιμένει στο κάτω μέρος της σκηνής, ενώ μία γυναίκα το καλεί να πλησιάσει.

Όταν το παιδί έρχεται κοντά στον Δαλάι Λάμα, εκείνος του δείχνει το δεξί του μάγουλο για να του δώσει ο μικρός ένα φιλί. Το αγόρι, εμφανώς συγκινημένο, τον φιλάει και τον αγκαλιάζει.
Στη συνέχεια, ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με το παιδί. Του δείχνει το στόμα του, καλώντας το να του δώσει ένα φιλί, όπως και έγινε…

Αμέσως μετά ο Δαλάι Λάμα καλεί το μικρό αγόρι να «ρουφήξει τη γλώσσα του» και το παιδί το κάνει!
Τα διεθνή ΜΜΕ «κατακεραύνωσαν» τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, ενώ τα social media «καταδίκασαν» τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Μετά τον σάλο, με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, ο Δαλάι Λάμα έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από το παιδί και τους γονείς του για αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ωστόσο όπως ο ίδιος ο κορυφαίος πνευματικός ηγέτης του Βουδισμού υποστηρίζει συχνά «πειράζει τον κόσμο που τον επισκέπτεται με αστείο και παιχνιδιάρικο τρόπο» και αυτό το συμβάν ήταν μία τέτοια περίσταση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη