Βαρόνη των έργων τέχνης δολοφονήθηκε με πυροβολισμούς από τον θετό γιο της, έξω από το σπίτι της στα νότια των Βρυξελλών.


Μια βαρόνη, συλλέκτρια έργων τέχνης, φέρεται να σκότωσε με πυροβολισμούς ο θετός γιος της, έξω από το σπίτι της στα νότια των Βρυξελλών.
Η 70χρονη βαρόνη Myriam Ullens βρισκόταν μαζί με τον 88χρονο σύζυγό της, βαρόνο Guy Ullens, όταν σκοτώθηκε στο χωριό Ohain, από τον Nicolas Ullens, ο οποίος έχει συλληφθεί από την αστυνομία.
Ο βαρόνος Ullens φέρεται να επέζησε από το περιστατικό που σημειώθηκε στις 29 Μαρτίου, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον βελγικό Τύπο.
Το ζευγάρι βρισκόταν στο αυτοκίνητό τους έξω από το σπίτι τους, γύρω στις 10 το πρωί, όταν ο Nicolas φέρεται να πυροβόλησε τη μητριά του, η οποία πέθανε επί τόπου, σύμφωνα με τη La Libre.


Ο Nicolas Ullens, ο οποίος έχει συλληφθεί από την αστυνομία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βαρόνη και ο θετός γιος της βρίσκονταν σε μακροχρόνια διαμάχη για θέματα κληρονομιάς.
Ο βαρόνος και η βαρόνη -που άνοιξαν το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ullens στο Πεκίνο- παντρεύτηκαν το 1999 και έκτοτε έγιναν γνωστοί ως σημαντικοί συλλέκτες έργων τέχνης.
Ξεκίνησαν την καριέρα τους συλλέγοντας πίνακες με παπύρους κλασικής κινεζικής τέχνης, προτού στρέψουν την προσοχή τους στη σύγχρονη τέχνη. Το ζεύγος άνοιξε το κέντρο Ullens το 2007, το οποίο θεωρήθηκε τότε το πρώτο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Κίνα.

Το φιλανθρωπικό έργο της βαρόνης
Το 2004, η βαρόνη Ullens, η οποία χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Mimi και είχε επιβιώσει από τον καρκίνο, ίδρυσε το Ίδρυμα Mimi για τη δημιουργία κέντρων εντός νοσοκομείων για την παροχή σωματικής και ψυχικής θεραπείας σε ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία καρκίνου.
Η βαρόνη Myriam Ullens de Schooten και ο σύζυγός της, Guy Ullens de Schooten, στην FIAC 2021 - Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης: Προεπισκόπηση Τύπου στο Grand Palais Ephemere στις 20 Οκτωβρίου 2021, στο Παρίσι / Φωτογραφία: Luc Castel/Getty Images

Το 2013 συνδιοργάνωσε μια έκθεση και μια φιλανθρωπική δημοπρασία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Frieze στο Λονδίνο για την υποστήριξη του ιδρύματος Mimi.

«Αν πολλοί από τους καλλιτέχνες σε αυτό το έργο είναι Κινέζοι, αυτό οφείλεται στη μακρά και στενή σχέση μας μαζί τους. Αυτό είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε και να συλλέγουμε εντατικά με τη νέα γενιά», είχε δηλώσει τότε η βαρόνη.
«Μια συλλογή είναι σαν ένα ζωντανό σώμα που αναπνέει. Εξελίσσεται με οργανικό τρόπο».
Η βαρόνη Ullens είχε γεννηθεί στην Κολωνία το 1952. Ο Nicolas Ullens, πρώην αξιωματικός της κρατικής ασφάλειας του Βελγίου, είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά του βαρόνου με την πρώτη του σύζυγο, Micheline Franck

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη