Εστιατόριο, απαγορεύει στους πελάτες να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ενώ τρώνε


Εστιατόριο, απαγορεύει στους πελάτες να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ενώ τρώνε
Στα εστιατόρια ramen της Ιαπωνίας υπάρχει ένας άρρητος κανόνας: φάτε γρήγορα και φύγετε.
Ένας ιδιοκτήτης μαγαζιού με νουντλς παίρνει αυτό το έθιμο τόσο σοβαρά που άρχισε να υπολογίζει πόσο χρόνο θα χρειάζονταν οι πελάτες του για να αρχίσουν να τρώνε. Διαπίστωσε ότι όσοι περίμεναν τον περισσότερο χρόνο για να απολαύσουν τα ζεστά μπολ με σούπα, συνήθως έβλεπαν βίντεο στο τηλέφωνό τους, με αποτέλεσμα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Ο Kota Kai κατέχει και λειτουργεί το εστιατόριο του Τόκιο Debu-chan, το οποίο θα γιορτάσει την πέμπτη επέτειό του αυτόν τον Ιούνιο.
Τον Μάρτιο αποφάσισε να απαγορεύσει στους πελάτες να χρησιμοποιούν τα smartphone τους ενώ τρώνε κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής, μια κίνηση που έγινε καυτό θέμα συζήτησης στα social media στην Ιαπωνία.

Αναγκαστική ψηφιακή αποτοξίνωση
«Μια φορά, όταν ήμασταν απασχολημένοι, παρατηρήσαμε έναν πελάτη που δεν άρχισε να τρώει για τέσσερα λεπτά», λέει ο Kai, προσθέτοντας ότι ο πελάτης έβλεπε βίντεο στο τηλέφωνό του καθώς το φαγητό του κρύωνε μπροστά του.

Σε ορισμένα μέρη, αυτό δεν θα φαινόταν σημαντικό. Αλλά ο Kai σερβίρει το Hakata ramen, ένα είδος τοπικού ramen από τον νομό Hakata στη δυτική Ιαπωνία, το οποίο λέει ότι είναι ένα «φαγητό γεννημένο για ανυπόμονους ανθρώπους».
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου λέει ότι τα λεπτά noodles που σερβίρει έχουν πλάτος μόλις ένα χιλιοστό, οπότε αρχίζουν να τεντώνουν και να χαλάνε πολύ γρήγορα. Με αυτή τη λογική, η αναμονή τεσσάρων λεπτών θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα κακό γεύμα.

Το Debu-chan έχει 33 θέσεις και ο Kai λέει ότι δεν είναι ασυνήθιστο να περιμένουν 10 άτομα στην ουρά για μια θέση σε ώρες αιχμής.

«Όταν τα καθίσματα είναι γεμάτα και βλέπω ανθρώπους να σταματούν να τρώνε κοιτώντας τα smartphone τους, τους λέω να σταματήσουν», λέει ο Kai.
Προσθέτει ότι δεν έχει αναρτήσει πινακίδες που να ζητούν από τους ανθρώπους να αφήσουν τα τηλέφωνά τους μακριά. Αντίθετα, μιλάει με τους πελάτες μεμονωμένα. Για αυτόν, το ramen είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό φαγητό: είναι μια μορφή ψυχαγωγίας.
Το Debu-chan δεν είναι το πρώτο κατάστημα που ασχολείται με τη χρήση των smartphones κατά τη διάρκεια του φαγητού.
Ένα κατάστημα της McDonald’s στη Σιγκαπούρη διεξήγαγε μια εκστρατεία «Phone off. Fun on» το 2017. Το κατάστημα εγκατέστησε θυρίδες για smartphones όπου οι πελάτες μπορούσαν να αποθηκεύουν τις συσκευές τους ενώ τρώνε, με δηλωμένο στόχο οι άνθρωποι να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για να επικεντρωθούν στα παιδιά τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη