63χρονος παντρεμένος Δήμαρχος άλλαξε φύλο και συνεχίζει να να ασκεί τα καθήκοντά του κανονικά


Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό κλήθηκαν να διαχειριστούν την κωμόπολη Εστεβέλ, στη βόρεια Γαλλία, με τον 63χρονο δήμαρχο να δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία φυλομετάβασης.

Ο Αλέν Ζαμπό είναι δήμαρχος της κωμόπολης των 2 χιλιάδων περίπου κατοίκων και μάλιστα για την απόφασή του ζήτησε την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, ως γυναίκα πλέον.

Σε μυστική ψηφοφορία έλαβε την έγκριση και πρόκειται για τον πρώτο διεμφυλικό δήμαρχο της Γαλλίας. 
Μάλιστα όπως είπε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου και απευθυνόμενος προς τους συμπολίτες του:
«Για πάνω από 22 χρόνια υπηρέτησα τον δήμο μου. Για λόγους διαφάνειας αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τη διαφορετικότητά μου σε προσωπικό επίπεδο. Είναι μια συνέχεια στο ταξίδι της ζωής μου, στο πολιτικό μου ταξίδι (…). Από την Παρασκευή θα εμφανίζομαι όπως εγώ επιθυμώ και θα συνεχίσω να ασκώ τα δημαρχιακά καθήκοντα της Εστεβέλ».
«Για μια περίοδο είχα παραιτηθεί από την ιδέα να επιταχύνω τα πράγματα, για να προστατέψω την ιδιωτική μου ζωή. Αλλά είμαι μαχητικό πρόσωπο και, όντας περήφανο για όσα κατάφερα να επενδύσω σε αυτή την κωμόπολη, δεν ήθελα να τα παρατήσω. Συνειδητοποίησα ότι η καλύτερη λύση ήταν να μιλήσω για το θέμα. Αυτή η διαφορετικότητα, την οποία μοιράζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Γαλλία (…), είναι αυτή της παροδικότητας και της ψυχολογικής ταλαιπωρίας τού να μην είσαι στο σωστό φύλο. Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια για να καταλάβω και να αποδεχθώ το κοινωνικό μου φύλο. 
Τα κατάφερα ιδίως χάρη στην ψυχοθεραπευτική παρακολούθηση και στην υποστήριξη των αγαπημένων μου προσώπων και της συζύγου μου. Θέλω να περάσω μόνο ένα μήνυμα: Μπορεί την σήμερον ημέραν ένα άτομο με διαφορετικότητα, όχι απαραίτητα πάντα αποδεκτό, να ασκεί ένα δημόσιο λειτούργημα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η δήμαρχος πλέον της Εστεβέλ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη