Βίντεο : Η στιγμή που καρχαρίας δαγκώνει 30χρονη κολυμβήτρια


Η Carmen Canovas Cervello, 30 ετών, κολυμπούσε στα γαλαζοπράσινα νερά των Μαλδίβων, εξερευνώντας τον κόλπο Vaavu Atoll που βρίθει από καρχαρίες. 
Μαζί της είχε και τον 37χρονο φωτογράφο φίλο της, Ibrahim Shafeeg, ο οποίος βιντεοσκοπούσε την εμπειρία τους.

Μόνο που δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι οι ξεχωριστές στιγμές αυτές θα εξελίσσονταν πολύ περισσότερο περιπετειώδεις από ό,τι μπορούσαν να φανταστούν. Και αυτό διότι στο νερό κολυμπούσαν περίπου δέκα καρχαρίες, οι οποίοι πήγαν να ελέγξουν ποιος διατάραξε τον χώρο στον οποίο βρίσκονταν.

Ένα από τα ψάρια αυτά, σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει την κυριαρχία του στην επικράτειά του, έσφιξε ξαφνικά τα σαγόνια του στον ώμο και το πάνω μέρος της πλάτης της Carmen. 
Παρά το γεγονός ότι το δάγκωμα δεν διήρκησε παρά ελάχιστα, προκλήθηκε ζημιά στο σώμα της 30χρονης.

Το παρήγορο για την άτυχη γυναίκα είναι το γεγονός ότι εργάζεται ως νοσοκόμα. Έτσι, κατάφερε άμεσα και αφού είχε αποφύγει τα χειρότερα, να περιποιηθεί το τραύμα της -με τη βοήθεια του Ibrahim- και έτσι το ζευγάρι συνέχισε τις δραστηριότητές του στις Μαλδίβες.

Μάλιστα, η Carmen και ο Ibrahim συνέχισαν τις βουτιές τους στα τιρκουάζ νερά της νησιωτικής χώρας του Ινδικού, καθώς το δάγκωμα επουλώθηκε τις επόμενες ημέρες.
Ο 37χρονος φωτογράφος ανέφερε για το περιστατικό: 
«Ήμασταν στον Vaavu Atoll και βουτήξαμε δίπλα σε καρχαρίες νοσοκόμους. Υπήρχαν περίπου δέκα από αυτούς, που ζύγιζαν περίπου 100 κιλά είχαν μήκος 3 μέτρα.
Μετά το δάγκωμα του καρχαρία, δεν σκεφτήκαμε τίποτα κακό, καθώς ήταν μόνο ένας ελαφρύς τραυματισμός. Οπότε, καθαρίσαμε την πληγή και συνεχίσαμε να κολυμπάμε με αναπνευστήρα ξανά στο ίδιο σημείο.”

Οι καρχαρίες  είναι συχνοί επισκέπτες της περιοχής Vaavu Atoll των Μαλδίβων, καθώς είναι ένα δημοφιλές μέρος για τα θηρία να αναζητούν τροφή που διοχετεύεται από τα διάφορα τουριστικά αξιοθέατα που περιβάλλουν την περιοχή. 
Τα είδη αυτά είναι συνήθως μη επιθετικά και συνήθως απομακρύνονται όταν τα πλησιάζει άνθρωπος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη