Γονείς σκότωσαν δύο τα παιδιά τους, επειδή πίστευαν ότι είναι ζόμπι


Η γνωστή στα αμερικανικά ΜΜΕ «Doomsday Mom», Λόρι Βάλοου-Ντέιμπειλ βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς κατηγορείται μαζί με τον σύζυγό της ότι σκότωσαν τα δύο παιδιά της και την πρώην γυναίκα του.

Η δίκη της 49χρονης Αμερικανίδας που ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Μπόιζι του Άινταχο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των αμερικανικών ΜΜΕ και όχι μόνο, αφού πρόκειται για μια πολύκροτη υπόθεση για την οποία έχουν ήδη γραφτεί βιβλία και έχουν γυριστεί ντοκιμαντέρ στις ΗΠΑ.


Η Καλιφορνέζα είχε ανατραφεί ως μέλος της Εκκλησίας των Μορμόνων και οι φίλοι της τη θεωρούσαν μια υπέροχη μητέρα που λάτρευε τα παιδιά της, ενώ τραβούσε σαν μαγνήτης το ανδρικό ενδιαφέρον και είχε κάνει αρκετούς γάμους.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι κατάφερε να πείσει ακόμα και τον αδελφό της να δράσει ως εκτελεστής για λογαριασμό της, για να ξεφορτωθεί τον πρώην άντρα της.

Σταθμός στη ζωή της, σύμφωνα με τη New York Post είναι ο γάμος με τον Τσαντ Ντέιμπελ, τον 5ο και σημερινό σύζυγό της. Ο Μορμόνος podcaster και συγγραφέας ήταν επικεφαλής μιας υπο-ομάδας «πιστών» που είχαν εμμονή με τη Δευτέρα Παρουσία και βιβλία του περιστρέφονταν γύρω από επιθανάτιες εμπειρίες, δαίμονες και - φυσικά - την Ημέρα της Κρίσης.

Η Λόρι μετακόμισε στον σύντροφό της Τσαντ στο Άινταχο με τα δύο παιδιά της, δηλαδή τη βιολογική της κόρη Ταϊλί Ράιαν και τον υιοθετημένο γιο της Τζόσουα «Τζέι-Τζέι» Βάλοου. Ωστόσο εκεί το ζευγάρι φέρεται να αποφάσισε ότι τα παιδιά είχαν καταληφθεί από μοχθηρά πνεύματα και είχαν μετατραπεί σε «ζόμπι», γι' αυτό και «έπρεπε να πεθάνουν»! Σύμφωνα με δύο βιβλία και τα δικαστικά έγγραφα, φέρεται ότι αυτό έγινε για να μπορέσουν ο Ταϊλί και ο Τζόσουα να είναι «ελεύθεροι» από τα σκοτεινά πνεύματα που τους κατείχαν.AP

«Σύμφωνα με τις πεποιθήσεις της, τα πνεύματα των παιδιών της είναι παγιδευμένα», είπε στο News Nation την περασμένη εβδομάδα ένας φίλος της Βάλοου με το ψευδώνυμο «Jes» .

«Δεν μπορούσαν να πάνε στον παράδεισο. Και δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σώμα τους. Ο μόνος τρόπος που μπορούν να πάνε στον παράδεισο είναι αν σκοτώσεις το σώμα. Όταν αυτοί οι άνθρωποι έχουν αυτές τις πεποιθήσεις, το να σκοτώνουν τα παιδιά τους είναι μια πράξη ελέους. Και όσο ενοχλητικό κι αν είναι αυτό, και όσο δύσκολο κι αν είναι να τυλίξετε το μυαλό σας γύρω από αυτό, γι' αυτό κάποιος που πέρασε όλα αυτά τα χρόνια όντας ευγενικός και αγαπητός θα μπορούσε να το κάνει αυτό».

Παρά τη σύλληψή της, η Βάλοου δεν φαινόταν ποτέ φοβισμένη ούτε έδειξε δημόσια μεταμέλεια ή λύπη για τα νεκρά παιδιά της. Αυτή και ο Ντέιμπελ έχουν δηλώσει αθώοι για τις κατηγορίες για φόνο, συνωμοσία και απάτη σε σχέση με τον θάνατο της Ταϊλί και του Τζοσουά.AP

Η Τάιλι ήταν 16 και ο Τζοσουά 7 όταν εξαφανίστηκαν, τον Σεπτέμβριο του 2019. Τότε οι γονείς τους δεν έδειχναν να ανησυχούν για τα παιδιά τους και στην αστυνομία δεν έλεγαν που βρίσκονταν επί δέκα μήνες.
Όταν η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι της Βάλοου στο Άινταχο στις 9 Ιουνίου 2020 βρήκαν θαμμένο τον Τζοσουά σε ένα αυτοσχέδιο νεκροταφείο κατοικίδιων. Τα λείψανα του παιδιού είχαν καεί σε πυρκαγιά που είχε μάλλον βάλει η ίδια.

Η Βάλοου και ο Ντέιμπελ κατηγορούνται επίσης για τον θάνατο της πρώην συζύγου του Ντέιμπελ τον Οκτώβριο του 2019, όπου και εκεί το ζευγάρι δηλώνει αθώο.

Η Βάλοου αντιμετωπίζει επίσης ξεχωριστές κατηγορίες στην Αριζόνα σε σχέση με τον θάνατο του προηγούμενου συζύγου της, Τσαρλς Βάλοου, τον Ιούλιο του 2019, ο οποίος πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου από τον αδελφό της Άλεξ Κοξ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Για ακόμα μια φορά η γυναίκα δήλωνε αθώα.

Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν τον Ντέιμπελ ότι εκείνος έκανε την «ευγενική και αγαπημένη» Βάλοου σε αυτό που πολλοί αποκαλούν «Μαμά της Κρίσης» (Doomsday Mom).

Η Βάλοου και ο Ντέιμπελ επρόκειτο αρχικά να δικαστούν μαζί, αλλά ένας δικαστής αποφάσισε κατά των εισαγγελέων που προσπαθούσαν να ζητήσουν τη θανατική ποινή για εκείνη. Ο Ντέιμπελ, του οποίου η ημερομηνία δίκης δεν έχει οριστεί ακόμα, δεν ήταν τόσο τυχερός.

Ένας νέος νόμος του Αϊντάχο που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου θα επιτρέπει τη χρήση πυροβόλων τμημάτων στην πολιτεία. Ο παππούς του Τζέι Τζέι Λάρι Γούντκοκ είπε στο News Nation την περασμένη εβδομάδα ότι θέλει «απολύτως» να πεθάνει ο Ντέιμπελ από το εκτελεστικό απόσπασμα.

Καθώς η υπεράσπιση επικεντρώνεται στην κάλυψη της υπόθεσης από τα μέσα ενημέρωσης, οι εισαγγελείς προειδοποίησαν τους ενόρκους ότι ενδέχεται να χρειαστεί να δουν τις φωτογραφίες νεκροψίας των νεκρών παιδιών κατά τη διάρκεια της δίκης.

Η δοκιμή αναμένεται να διαρκέσει περίπου οκτώ έως δέκα εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη