Βιασμό και ξυλοδαρμό αφορά η καταγγελία κατά του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη


Πολιτικό «σεισμό» έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα (17/4) για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη ο οποίος παραιτήθηκε και τέθηκε εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από καταγγελία σε βάρος του από γυναίκα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, την Ελένη Χρονοπούλου, ενώ ήρθη και η ασυλία του.

Η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου έγινε το 2020. Δεν είναι ακόμη γνωστό γιατί η βελγική Δικαιοσύνη καθυστέρησε τρία χρόνια για να κινηθεί εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη, αλλά πηγή αναφέρει ότι γινόταν προσεκτική αξιολόγηση, που κατέληξε στο σημερινό αίτημα της Ευρωπαίας εισαγγελέως. Η κατηγορία δεν αφορά απλώς βία, αλλά, κατά πληροφορίες, βιασμό και ξυλοδαρμό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν και ιατρικά παραστατικά που αποδεικνύουν τα γεγονότα.

Ποια είναι η Ελένη Χρονοπούλου
Η Ελένη Χρονοπούλου είναι στενή συνεργάτις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και φέρεται ως μία από τις επιλογές για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ως εκπρόσωπος του αποδήμου ελληνισμού, μιας και ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες, αφού εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εκλέχτηκε τέταρτη στη σειρά κατάταξης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της ομάδας Ανδρουλάκη, κάνοντας την έκπληξη.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών).

Η πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη μιλά για μια «καταγγελία εκδικητικού χαρακτήρα», αφού υποστηρίζουν ότι ο ίδιος είχε σχέση με την καταγγέλλουσα, με πηγές ωστόσο από την Χαριλάου Τρικούπη να το διαψεύδουν.
Στην άρση της ασυλίας αναφέρθηκε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, σημειώνοντας: «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες βελγικές αρχές για την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων».


Το χρονικό της υπόθεσης και οι νέες καταγγελίες σε βάρος Γεωργούλη
Όλα ξεκίνησαν στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ο γνωστός ηθοποιός που έκανε την «έκπληξη» και μπήκε στο ευρωκοινοβούλιο μετά τις ευρωεκλογές του 2019 γνωστοποίησε με μια αιφνιδιαστική ανάρτησή του στα social media ότι «υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια».

Στην ανάρτησή του ενημέρωνε παράλληλα ότι θέτει την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος, αλλά και από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση», αναφέρεται στην λιτή ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, δίχως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη