Προβλήματα στην Θεσσαλονίκη από την κακοκαιρία


Χειμερινό είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου το πρωί έφτασε στα κινητά των κατοίκων προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ισχυρή είναι η βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων έχουν πέσει δέντρα και αντικείμενα, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει τραυματισμός. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε, μέχρι στιγμής, δέκα κλήσεις για πτώσεις δέντρων και δύο για αφαίρεση αντικειμένων.

Πιθανόν λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, εξετράπη το απόγευμα φορτηγό στην περιφερειακή οδό, στο ρεύμα προς δυτικά, στο ύψος της Ευκαρπίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται σε μια λωρίδα.

Βροχερός είναι ο καιρός σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω έντονης βροχόπτωσης και υπερχείλισης του ποταμού Αλιάκμονα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη δημοτική οδό (παράλληλη της Εγνατίας Οδού), μεταξύ των οικισμών Νησελουδίου και Πρασινάδας στην Ημαθία. Xιονοπτώσεις καταγράφονται στα χιονοδρομικά κέντρα του Πισοδερίου Φλώρινας, Βασιλίτσας Γρεβενών, Σελίου Ημαθίας και του Καϊμακτσαλάν(Βόρας) στην Πέλλα.

Η κακοκαιρία «Ilina» προβλέπεται ότι θα φέρει και αύριο καταιγίδες στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη