76χρονος πρώην ανώτατος δικαστικός, αχυράνθρωπος του Ναζί εγκληματία Κασιδιάρη


Ο 76χρονος πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος (Τάσος) Κανελλόπουλος, πρόκειται να ηγηθεί - όπως ο ίδιος δηλώνει - στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του «Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ» του καταδικασμένου, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Κανελλόπουλος ίδρυσε πέρυσι τον Φεβρουάριο τον πολιτικό φορέα «Εάν…», διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα».

Όπως αναφέρει, είναι πλέον σε συνεννόηση με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του «Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ» του Ηλία Κασιδιάρη, προκειμένου να καταργηθεί η Διοικούσα Επιτροπή και να προχωρήσουν σε αλλαγές του καταστατικού, έτσι ώστε να αναλάβει εκείνος πρόεδρος του κόμματος.

Για να υλοποιηθεί αυτό, δηλαδή να καταργηθεί η διοικούσα επιτροπή και να αναδειχθεί ο Τάσος Κανελλόπουλος πρόεδρος του κόμματος, θα πρέπει να γίνει εκλογική διαδικασία σε πανελλήνιο συνέδριο περίπου 70 ατόμων.
Παράλληλα, ο Τάσος Κανελλόπουλος δηλώνει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας», ενώ ο ίδιος σε άλλες εκλογικές περιφέρειες, αφού με την ιδιότητα του προέδρου κόμματος θα μπορεί να είναι υποψήφιος σε έως και τρεις περιφέρειες πανελλαδικά.

Ο Τάσος Κανελλόπουλος, θα υποβάλλει, με την ιδιότητα του προέδρου κόμματος, δήλωση στον Άρειο Πάγο για συμμετοχή του «Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ» στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και παράλληλα θα αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του κόμματος στη δικαστική μάχη που αναμένεται να δοθεί στο Α1 Τμήμα του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο νόμο (5019/2023) που ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, απαγορεύεται σε κόμματα και πολιτικούς σχηματισμούς κομμάτων να συμμετάσχουν στις εκλογές εάν έχει ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία κι εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, όπως είναι η περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη. Ο τελευταίος έχει καταδικαστεί ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου είναι αρμόδιο για την ανακήρυξη των κομμάτων που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις να συμμετάσχουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, κάθε κόμμα και συνδυασμός κομμάτων (όπως και μεμονωμένοι υποψήφιοι εάν υπάρξουν) θα υποβάλει στον Άρειο Πάγο, σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 2 Μαΐου 2023 την αίτησή του με τους υποψηφίους του, ενώ δύο ημέρες πριν θα υποβάλει στο Ανώτατο Πολιτικό Δικαστήριο κάθε πολιτικός σχηματισμός το όνομά του, το σήμα του και το καταστατικό του κόμματος.

Ο Άρειος Πάγος
Στην συνέχεια το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου θα συνεδριάσει προκειμένου να ανακηρυχτούν τα κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις να συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές.

Στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, υπηρετεί με την ιδιότητα του προέδρου ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερρίκος και οι εξής δέκα αρεοπαγίτες: 1) Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, 2) Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, 3) Χρήστος Κατσιάνης, 4) Ασημίνα Υφαντή, 5) Κανέλλα Τζαβέλλα-Δημαρά, 6) Στέφανος-Σπυρίδων Πανταζόπουλος, 7) Γεώργιος Παπαγεωργίου, 8) Κορνηλία Πανούτσου, 9) Φώτιος Μουζάκης και 10) Αικατερίνη Χονδρορίζου.

Οικογένεια νομικών
Ο Τάσος Κανελόπουλος είναι ένα από τα τεσσερα αδέλφια γνωστών νομικών, που κατάγονται από το χωριό Κέρτεζη των Καλαβρύτων: «Οι αδελφοί Ντάλτον», όπως τους αποκαλούν οι συνάδελφοι τους δικαστές, συγκεκριμένα είναι οι εξής:

- Ο Αναστάσιος (Τάσος) Κανελλόπουλος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου,
- Ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία αντιπρόεδρους του Αρείου Πάγου,
- Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ψάλτης στην Μητρόπολη των Αθηνών και
- Ο Αθανάσιος (Θανάσης) Κανελλόπουλος, δικηγόρος, πρώην αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών (ΕΠΑΕ).

Ο Τάσος Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1947, διορίστηκε στο δικαστικό σώμα τον Οκτώβριο του 1975 και ανέλαβε καθήκοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το Νοέμβριο του 2006.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη