Ελληνίδες αδερφές που απέδρασαν από το Σουδάν, περιέγραψαν τις στιγμές τρόμου που έζησαν

Οι Αλεξάνδρα και Κατερίνα Καλημέρη, δύο Ελληνίδες αδερφές που έφτασαν το Σάββατο 29 Απριλίου στην Ελλάδα, περιέγραψαν τις στιγμές τρόμου που έζησαν στο Σουδάν. Οι δύο νεαρές κοπέλες κατάφεραν να φτάσουν στην Ελλάδα, την ώρα που οι γονείς τους παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί και με τον εμφύλιο πόλεμο να μαίνεται και την αφρικανική χώρα να καταρρέει.

Ειδικότερα, δύο κορίτσια περιέγραψαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τις σκηνές που εκτυλίσσονται στη χώρα και δηλώνουν ευγνωμοσύνη που κατάφεραν να φτάσουν στην Ελλάδα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Προκειμένου να γλιτώσουν, μάλιστα, για μέρες πριν έρθουν στη χώρα μας, βρίσκονταν εγκλωβισμένες σε ορθόδοξο ναό στο Χαρτούμ.


"Εκείνη την ημέρα είχαμε βγει το πρωί, είχαμε πάει στην εκκλησία και εγκλωβιστήκαμε εκεί. Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ο Θεός μας έδωσε νέα ζωή. Οι γονείς μας είναι ικανοποιημένοι που ήρθαμε στην Ελλάδα και είμαστε ασφαλείς. Στον δρόμο μας σταματούσαν οι στρατιώτες και με τα όπλα στο κεφάλι μας, μας ρωτούσαν που πάμε. Προσευχόμασταν όλη την ώρα μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι του ανθρώπου που μας βοήθησε", ανέφερε στον ΣΚΑΙ η Αλεξάνδρα Καλημέρη.
"Μακάρι να έρθουν και οι γονείς μας στην Ελλάδα, εκεί είναι πολύ επικίνδυνα. Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα, αισθάνθηκα ότι ανασαίνω ξανά"", είπε από την πλευρά της η Κατερίνα Καλημέρη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη