Μαφιόζοι εγκληματίες, προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα οδηγών ταξί


Άσεμνες χειρονομίες, καταγγελίες για παραβίαση προβλεπόμενου κομίστρου, συλλήψες αλλά και σημαντικές φθορές σε οχήματα. Αυτή είναι η εικόνα από την κόντρα των οδηγών/ιδιοκτητών Ταξί στη Ρόδο με τους αντίστοιχους της Uber.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, στα τελευταία επεισόδια που εκτυλίχθησαν, οδηγός στην περιοχή του Ροδινιού καταγγέλθηκε ότι προέβη σε άσεμνη χειρονομία κατά οδηγών Ταξί και φέρεται να παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ακολούθως συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω.

Καταγγελίες για χαμηλότερα κόμιστρα και υλικές ζημιές
Xθες οδηγήθηκαν στην Αστυνομία άλλοι δύο οδηγοί της πολυεθνικής εταιρείας που καταγγέλθηκαν ότι χρέωναν χαμηλότερα κόμιστρα από τα προβλεπόμενα. Συγκεκριμένα φέρονται να χρέωναν 20 ευρώ από την περιοχή της Καλλιθέας στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, Θεοδόση Καστανίδη, το ύψος του ελάχιστου προβλεπόμενου/νόμιμου κόμιστρου της UBER ανέρχεται στα 36 ευρώ.
Η κατάσταση οξύνεται ακόμη περισσότερο καθώς η εταιρεία ενημέρωσε τις Αρχές ότι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές σε οχήματα της που ήταν σταθμευμένα.

"Ότι περνά από το χέρι μας για να δικαιωθούμε"
Τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα για να αποτρέψουν την παραμονή της Uber στη Ρόδο η οποία όπως σημειώνουν θα αυξήσει κατακόρυφα τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε ένα προορισμό όπου το μεταφορικό έργο έχει έντονα χαρακτηριστικά εποχικότητας. Από τον κλάδο των Ταξί ζουν περισσότερες από 700 οικογένειες στη Ρόδο.

"Πράγματι, τα πράγματα είναι τεταμένα. Όλοι οι συνάδελφοι είναι θορυβημένοι από την αιφνιδιαστική και μη αναμενόμενη δραστηριοποίηση της Uber στη Ρόδο, σε ένα νησί που ζει από τον τουρισμό και όπου ο κλάδος μας δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το χειμώνα υπολειτουργούμε. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να δικαιωθούμε", είπε ο κ. Καστανίδης.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Uber Taxi είναι διαθέσιμη στη Ρόδο και στην Κέρκυρα από την 25η Απριλίου ακολουθώντας την παρουσία της υπηρεσίας στην Σαντορίνη από το 2021, στην Μύκονο από το 2022, στην Θεσσαλονίκη από το 2021 και στην Αθήνα από το 2014. Μέσω της εφαρμογής Uber, οι πολίτες και οι τουρίστες έχουν πλέον μια επιπλέον επιλογή μετακίνησης.

Παρόλα αυτά, οι εντάσεις αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές είναι αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις για να προασπίσουν τα συμφέροντα του κλάδου τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη