21χρονος έσπειρε το θάνατο σκοτώνοντας οκτώ άτομα με καλάσνικοφ σε δύο χωριά της Σερβίας


Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που γίνεται στην Σερβία, όπου μέσα σε 3 ημέρες έχουν σημειωθεί 2 πολύνεκρα περιστατικά, με τελευταίο αυτό τα ξημερώματα της Παρασκευής (05.05.2023) σε δύο χωριά νότια του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σερβίας, δράστης είναι ο 21χρονος Ούρος Μπλάζιτς, ο οποίος είναι γιος αξιωματικού του στρατού που υπηρετεί στο Βελιγράδι. Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 είναι τραυματίες.

Όπως αναφέρεται, ο Ούρος είχε ένα καυγά με φίλους σε μια αυλή σχολείου όπου βρίσκονταν στο χωριό Ντούμπονα. Πήγε λοιπόν σπίτι του, πήρε ένα καλάσνικοφ, επέστρεψε και από το αυτοκίνητο άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώτος νεκρός ήταν ένας αστυνομικός που προσπάθησε να τον σταματήσει. Στη συνέχεια πήγε στο χωριό Σέπσιν και στο Μάλο Όρασγε, όπου συνέχισε να σπέρνει τον όλεθρο.

Κάτοικοι του χωριού αναφέρουν πως ήταν ένα ήρεμο παιδί και πως δε φαντάζονται ποια μπορεί να είναι τα κίνητρά του.

Επίσης σύμφωνα με τα Σερβικά ΜΜΕ, μόλις ο πατέρας του έμαθε το τι έκανε ο γιος του, κατέρρευσε από το σοκ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή αναζητώντας τον δράστη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από την αστυνομία κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς. Όμως αρνείται να παραδοθεί και ανταλλάσσει πυρά με αστυνομικούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη