Θεσσαλονίκη : Στη λίστα του CNN Travel με τους καλύτερους προορισμούς


Καθώς η περίοδος των διακοπών πλησιάζει και ο κόσμος αποτινάσσεται από τα τελευταία δεσμά της πανδημίας, φαίνεται ότι η όρεξη για να βγούμε στον δρόμο δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Ο διεθνής τουρισμός έφτασε το 80% του επιπέδου πριν από την πανδημία το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, με 235 εκατομμύρια τουρίστες να ταξιδεύουν διεθνώς τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Ωστόσο, οι ειδικοί παραμένουν συντηρητικά αισιόδοξοι για τη συνεχώς αυξανόμενη ταξιδιωτική τάση.

Η ζήτηση είναι υψηλή με πολλούς δημοφιλείς προορισμούς να είναι κλεισμένοι ήδη από την αρχή της χρονιάς. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν ακόμα πολλά μέρη να επισκεφθούμε και να ανακαλύψουμε. Το CNN Travel δημοσίευσε μία λίστα με 23 προορισμούς σε όλο τον κόσμο που μπορούμε να ταξιδέψουμε και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας για ξεκούραση και περιπέτεια.

Ανάμεσα σε αυτούς φιγουράρει και μία ελληνική πόλη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN και του Barry Neild, με μια δημοφιλή Παραλία και κοντά σε παραλίες και βουνά, είναι σίγουρα ένας προορισμός τον οποίο θέλετε να επισκεφθείτε για τις διακοπές σας. «Τι θα μπορούσε να την κάνει ακόμα καλύτερη; Το μετρό που θα ενώνει το κέντρο της πόλης με το αεροδρόμιο και θα αρχίσει να λειτουργεί -αν όλα πάνε καλά- από τον Νοέμβριο του 2023. Τα τρένα θα μεταφέρουν τους επιβάτες μέσα από σήραγγες, από τις ανασκαφές των οποίων έχουν προστεθεί στην ήδη πλούσια συλλογή της πόλης αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία θα εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένες στάσεις-μουσεία».

Φυσικά, λόγος έγινε και στην πλούσια κουζίνα της πόλης, που δεν είναι άλλη από την Θεσσαλονίκη, την επονομαζόμενη και «Νύφη του Βορρά».

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτεί κανείς τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με την τοπική κουζίνα της να έχει την υποστήριξη της UNESCO, ενώ πρόσφατα εγκαινιάστηκε και το reopening της αιωνόβιας αγοράς Μοδιάνο», αναφέρεται για την ακρίβεια στο αφιέρωμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη