Αντιδράσεις από τους Τούρκους για τους ...«Κυνηγούς Μεμέτηδων» !!!


Το ελαστικό σήμα (patch) που έφερε στο μπράτσο τους Ινδός αεροπόρος που συμμετείχε στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2023», που έλαβε μέρος στη χώρα μας μεταξύ 18-28 Απριλίου, προκάλεσε αντιδράσεις στην Τουρκία. Το σήμα εικονίζει ένα Mirage 2000 να κυνηγάει ένα… φάντασμα με φέσι με την αναγραφή «Mehmetcik Busters» δηλαδή «Κυνηγός Μεμέτηδων».

Στην φωτογραφία που έχει δημοσιοποιηθεί, δείχνει τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο να χαιρετάει Ινδό αεροπόρο που έλαβε μέρος στην άσκηση και φέρει το επίμαχο patch στο μπράτσο του.
Το σήμα είναι ένα "Kill mark", μετά την κατάρριψη από MIRAGE 2000 της 331 Ελληνικής Μοίρας  διθεσιου Τουρκικού F16, το 1998 όταν σκοτώθηκε ο κυβερνήτης και εκτινάχθηκε ο Πακιστανος συγκυβερνήτης .

Μερίδα τουρκικών ΜΜΕ και χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα, κάνουν λόγο για «διαβολική ένωση» Ελλάδας και Ινδίας, μια και το Νέο Δελχί είναι θανάσιμος εχθρός του Πακιστάν συμμάχου της Τουρκίας.Στο παρελθόν το επίμαχο patch «φορέθηκε» από Έλληνες πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, λειτουργώντας ενίοτε εμψυχωτικά. Ωστόσο δεν αποτελούν επίσημα σήματα και λογότυπα όπως διαμαρτύρονται οι γείτονες που και οι ίδιοι έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει -με ιδιωτική πρωτοβουλία- patch με θεματολογία κατά Ελλάδας και Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη