Αλλάζει ο καιρός - Πότε ξεκινά το καλοκαίριΔεν φαίνεται να σταματούν άμεσα τα τερτίπια του καιρού και έτσι οι επομένες μέρες θα κυλήσουν άστατα στην χώρα μας καθώς μια κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών. Στη συνέχεια όμως έρχεται ο πρώτος... καύσωνας.

Σε πρόγνωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα marousakis.gr, o Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρει πως το εντυπωσιακό για την εποχή την οποία βρισκόμαστε θα είναι και η κίνηση ενός καλά οργανωμένου βαρομετρικού χαμηλού από την περιοχή της Ιταλίας προς τη χώρα μας, φαινόμενο το οποίο εμφανίζει αρκετά χαμηλή συχνότητα εμφάνισης.

Έπειτα όμως έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης, ενώ στις εκλογές θα πάμε να ψηφίσουμε ακόμα και με 37άρια.

Από την αστάθεια στην οργανωμένη κακοκαιρία - Πότε ξεκινούν τα φαινόμενα
Η αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες ασταθείς καιρικά ημέρες θα είναι ότι από αύριο, Πέμπτη και μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας θα βρεθούμε κάτω από την επίδραση μιας οργανωμένης κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, αναμένονται βροχές, οι καταιγίδες και σύννεφα μέσα στην ημέρα.

Τα παραπάνω φαινόμενα δύναται να εμφανίζονται οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα, ενώ μέχρι τώρα τα βλέπαμε κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι καταιγίδες ναι μεν και λόγω εποχής μπορεί να εμφανίζουν μεγαλύτερη ισχύ τις θερμές ώρες της ημέρας, τώρα όμως η ένταση αυτών μπορεί να αυξάνεται και σε άλλες χρονικές στιγμές μέσα στο 24ωρο.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα απασχολούν μεγαλύτερες εκτάσεις χωρίς να εμφανίζουν υποχρεωτικά την τοπικότητα των προηγούμενων 24ωρων.

Τις προηγούμενες ημέρες βλέπαμε τον άστατο καιρό να επικεντρώνεται κυρίως σε ηπειρωτικές εκτάσεις. Τώρα ο άστατος καιρός θα απασχολεί ακόμη και θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές, οπότε και τα νησιά μας είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα από αυτή την εξέλιξη.

Η αντεπίθεση του καιρού
Μετά και από αυτό το κύμα κακοκαιρίας και που θα μας “χαλάσει” ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, το καλοκαίρι φαίνεται να ετοιμάζει μια ισχυρή επίθεση προς τη χώρα μας και γενικότερα τη Μεσόγειο. Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε και στον χάρτη που ακολουθεί, πολύ θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής αναμένεται μέσα στην άλλη εβδομάδα να κινηθούν προς τα ανατολικά βορειοανατολικά φτάνοντας προς τη χώρα μας από τα μέσα της άλλης εβδομάδας και στη συνέχεια.

Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε ψήφο την Κυριακή των εκλογών με αρκετά 35αρια και 37αρια και την αστάθεια πλέον να περιορίζεται σημαντικά και μόνο στα ψηλά βουνά μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη