Γιάννης Σισμανίδης : Ο άνθρωπος πίσω από το Moda Show λέει τα πράγματα με το όνομά τουςΓιάννης Σισμανίδης: Ο άνθρωπος πίσω από το Moda Show λέει τα πράγματα με το όνομά τους 
 

- Γιάννη καλησπέρα! Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε έχουμε κοντά μας.
- Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

- Παρατηρούμε την δουλειά σου αρκετό καιρό. Πότε και πώς ξεκίνησε το Moda Show:
- Το Μoda show ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2003, όταν επέστρεψα από την Αθήνα όπου και εργαζόμουν ως μοντέλο. Επέστρεψα στη Βόρεια Ελλάδα σαν διοργανωτής πλέον, και ξεκίνησα μια μεγάλη προσπάθεια για να στήσω την εταιρεία μου και να καθιερωθώ στις αγορές κάθε πόλης.

Το εφαλτήριο ήταν ο τόπος καταγωγής μου, η Βέροια, η οποία και μου έδωσε πολλά. Ο κόσμος με αγάπησε και ήταν δίπλα μου σε πολύ μεγάλες επιτυχίες. Δεν έλειψαν όμως και αυτοί που προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια σε αυτό το πολύ δύσκολο εγχείρημα που έκανα. Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν, δεν είχαν την δύναμη να μου κάνουν την ζημία που επιθυμούσαν, επειδή πάντα τους απαντούσα κατάλληλα με πράξεις. Ο "κλασικός έλληνας" μπροστά μου δεν παραδεχόταν τίποτα και με υμνούσε στο τέλος γι' αυτό που κάνω. Είδαν ότι δεν πετύχαιναν κάτι και επέστρεφαν εν τέλει σαν φίλοι και υποστηρικτές του έργου μου.

Αυτό που λένε "στο τόπο του κανένας δεν άγιασε" δεν ισχύει στην περίπτωσή μου. Ο τόπος μου και οι άνθρωποι της αγοράς της Βεροίας με αγκάλιασαν, γιατί εκτίμησαν την αυθεντικότητα του Γιάννη και του έργου του, της προσφοράς του. Έτσι η Βέροια ήταν το εφαλτήριο μου για να χτίσω ένα πολύ καλό όνομα στο χώρο, που εξαπλώθηκε και σε άλλες 14 πόλεις της Ελλάδας - μέχρι και στην Χαλκίδα.
Αυτό που λένε "στο τόπο του κανένας δεν άγιασε" δεν ισχύει στην περίπτωσή μου

- Μίλησέ μας για τις διοργανώσεις Moda Show.
- Κύριος στόχος των διοργανώσεων Moda Show Giannis Sismanidis από το 2003 μέχρι και σήμερα, είναι η ενίσχυση της αγοράς της κάθε πόλης. Θέλω να περάσω στους κατοίκους των μικρότερων πόλεων το μήνυμα να προτιμούν και να ενισχύουν την αγορά της ίδιας τους πόλης. Πιστεύω πως οι μικρότερες πόλεις δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μεγαλουπόλεις όπως Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Θα ήταν καλό οι καταναλωτές να τις επισκέπτονταν για συγκεκριμένους σκοπούς, π.χ. μια οικογενειακή εκδρομή, ή έξοδος σε κάποια σχήματα καλλιτεχνών σε κέντρα διασκέδασης, όταν οι κάτοικοι δεν έχουν το προνόμιο να τους απολαμβάνουν για μια ολόκληρη σεζόν στον τόπο διαμονής τους. Να σου πω και κάτι, είναι λογικό, γιατί θέλει να ξεφεύγει και ο άλλος λίγο από τα συνηθισμένα της πόλης του. 

Η μόδα είναι το A και το Ω για εμένα. Μπορείς να ντύνεσαι και να κυκλοφορείς στιλάτα χωρίς να διαθέσεις μεγάλα πόσα για το ντύσιμο. Και για τους άλλους, αλλά πρώτα για τον εαυτό σου. Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του ανθρώπου και ειδικά στις εποχές που ζούμε, γιατί είναι κάτι που σε ανανεώνει,

- Τι θα πρέπει να περιμένουν οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο Moda Show;

- Κοίτα, μέχρι τώρα έχω διοργανώσει σε τόσες πόλεις αυτά τα 14 χρόνια με πολύ μεγάλες επιτυχίες... Θα έλεγα μεγάλες χαρές και ελάχιστες λύπες για μένα και μιλάω για την παρουσία του κόσμου και την ανάδειξη των προϊόντων του. Αλλά και ο κόσμος που έρχεται το ευχαριστιέται, γιατί περά από την μόδα που προσφέρουμε στην συγκεκριμένη εκδήλωση, προσφέρω παράλληλα και μοναδικά show με χορευτές και τραγουδιστές, για να σπάνε την μονοτονία της εκδήλωσης. Μέσα από τις επιδείξεις μου, εκτός αυτού, έδωσα και δίνω ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ξεκίνησαν μαζί μου και πλέον έχουν αναδειχτεί και κάνουν καριέρα πλέον σαν ηθοποιοί. Άλλοι - μάλλον τους άνοιξα την όρεξη - αποφάσισαν να πάρουν μέρος σε επίσημα καλλιστεία, όπως ήταν παλιότερα π.χ. τα καλλιστεία του ΑΝΤ1, τα playmate στο Κανάλι Σταρ κ.α. 'Ολο αυτό μου δίνει μια ικανοποίηση: να βλέπω παιδία που ξεκίνησαν από έμενα, να διαπρέπουν.- Και πώς σου φέρθηκαν οι άνρωποι που βοήθησες να αναδειχθούν;

- Από άλλους θα ακούσεις ευχαριστώ, από άλλους πάλι τίποτα γιατί θα σε ξεχάσουν. Αλλά και όλα αυτά είναι μέσα στην ζωή. Πλέον έχω πάθει ανοσία μ' αυτά, γιατί ξέρουν πολύ καλά πως ξεκίνησαν και ποιος ήταν δίπλα τους όταν προσπαθούσαν από κάπου να πατήσουν στα πόδια τους. Γιατί κακά τα ψέματα, ο χώρος είναι πολύ σκληρός γιατί υπάρχουν άτομα που παίζουν με τα όνειρα του κάθε παιδιού με χίλιες δυο υποσχέσεις για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους.


- Ποια είναι η γνώμη σου για αυτούς τους ανθρώπους;

Αυτούς τους ανθρώπους θα τους χαρακτήριζα κομήτες και παράσιτα και σκουπίδια της κοινωνίας. Μόνο κακό κάνουν στον χώρο της μόδας και στα νέα παιδιά. Ως επί το πλείστον, αυτοί είναι οι γέροι που διοργανώνουν καλλιστεία της πλακάς βόρειου Ελλάδος σε κάθε χωριό, οι άνθρωποι άλλου φύλλου που κοιτούν να εκμεταλλευτούν αγόρια και κορίτσια, ακριβώς όπως καταλαβαίνετε, με κάθε είδους τρόπο.

Κύριος στόχος των διοργανώσεων Moda Show Giannis Sismanidis από το 2003 μέχρι και σήμερα, είναι η ενίσχυση της αγοράς της κάθε πόλης.


- Ποια συμβουλή θα ήθελες να δώσεις στους αναγνώστες μας, περί μόδας και μη;

- Η μόδα είναι το A και το Ω για εμένα. Μπορείς να ντύνεσαι και να κυκλοφορείς στιλάτα χωρίς να διαθέσεις μεγάλα πόσα για το ντύσιμο. Και για τους άλλους, αλλά πρώτα για τον εαυτό σου. Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του ανθρώπου και ειδικά στις εποχές που ζούμε, γιατί είναι κάτι που σε ανανεώνει,

Το ίδιο έκανα και εγώ παλιότερα, σε μεγάλο βαθμό, το ίδιο κάνω και τώρα. Η διαφορά είναι ότι απλά δεν μου αρέσει να προκαλώ αυτές τις εποχές με ιδιαίτερα ακριβά ρούχα. Έχω, όμως, αδυναμία σε κάποιους γνωστούς οίκους μόδας, οπού τα κομμάτια τους ταιριάζουν απολυτά πάνω σε εμένα. Απλά έχω μειώσει την καταναλωτική μου μανία σε αυτούς τους οίκους που είχα - χωρίς αυτό βεβαία να σημαίνει ότι έπαψα να ψωνίζω ή να παρακολουθώ την μόδα. Αυτή είναι και η δουλειά μου!

- Η ομάδα του Moda Show φαίνεται ιδιαίτερα "δεμένη", θα μοιραστείς μαζί μας κάποια πράγματα;

- Ναι η ομάδα του Moda Show είναι πολύ δεμένη, και αυτό ξεκάνει από την συμπεριφορά του διοργανωτή. Πως κάνει τους συνεργάτες του και τα μοντέλα που είναι μαζί του να νιώθουν. Κακά τα ψέματα, όταν ένας διοργανωτής είναι σωστός, οργανωμένος και δίκαιος, κάνει τους συνεργάτες του - πληρώνονται στις καλύτερες τιμές της αγοράς- να μην νιώθουν εκμετάλλευση ή ότι ο διοργανωτής κοιτά μόνο το συμφέρον του. Αυτό το λέω από την εμπειρία μου, γιατί έχω συνεργαστεί με πάρα πολλά μοντέλα, με πάρα πολλούς επωνύμους και με άλλα πολύ γνωστά μοντέλα του χώρου. Καμιά φόρα όμως αυτό μου έρχεται μπούμερανκ , γιατί κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη που δείχνω με τις παροχές μου, είτε με οικονομικό τρόπο, είτε ζητώντας όλο και περισσότερα δώρα, είτε με κάποιον άλλο τρόπο.

Όταν διαπιστώσω κάτι τέτοιο, πολύ απλά απομακρύνω τέτοια άτομα για να μην διαταραχτούν οι ισορροπίες στην δουλειά μου, αλλά και στην ομάδα. Τέτοια άτομα δεν έχουν θέση δίπλα μου - ας πηγαίνουν εκεί που δεν τους πληρώνουν ή τους έχουν για ένα κομμάτι ψωμί. Αργά η γρήγορα πάλι την πόρτα μου χτυπούν, αλλά είναι πλέον κλειστή. Συγνώμη υπάρχει αλλά μόνο όταν κάποιος είναι ειλικρινής και καταλαβαίνει πραγματικά το λάθος του, ισχύει φυσικά και για εμένα. Γενικά στη ζωή μου είμαι δίκαιος άνθρωπος και αυτό βγάζει υγεία στις συνεργασίες μου.ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη