Στα χέρια της Αστυνομίας, ο διαταραγμένος πνευματικά βομβιστής της Μασονικής στοάς


Φανατικός πολέμιος της Μασονίας, «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» αλλά και οπαδός του Καποδίστρια δηλώνει ο 61χρονος, φερόμενος ως βομβιστής της Τεκτονικής Στοάς στην οδό Αχαρνών, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί από Αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Ο 61χρονος, ο όποιος φέρεται να τοποθέτησε τους δύο, αυτοσχέδιους, εκρηκτικούς μηχανισμούς μπροστά από το κτίριο της Τεκτονικής Στοάς τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου, εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως... προστάτης της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας απέναντι στη Μασονία και στη «Σατανική Διακυβέρνηση της Ελλάδας», όπως τη χαρακτηρίζει, ενώ σε αρκετές αναρτήσεις του εκφράζει αντισημιτικές και εξτρεμιστικές απόψεις.

 Ο ίδιος, μάλιστα, πέντε ημέρες μετά την επίθεση στην Τεκτονική Στοά δημοσίευσε άρθρο στο προσωπικό του blog με το οποίο σχολίαζε την έκρηξη στην οδό Αχαρνών κάνοντας λόγο για τιμωρία από τον «Πολέμαρχο του Θεού» ο οποίος θα πολεμήσει «δια όπλων» τις σατανικές δυνάμεις. Στο μανιφέστο του, ο 61χρονος δημοσίευσε και φωτογραφίες από φέιγ βολάν τα οποία παρουσίαζε ως προκήρυξη για την επίθεση στο κτίριο της Τεκτονικής Στοάς.

Τα φέιγ βολάν, με τίτλο «Μασόνοι Σατανιστές και Προδότες της Ελλάδος», ανέγραφαν μεταξύ άλλων «κηρύσσουμε επίσημα τον πόλεμο σε κάθε εχθρό και πολέμιο της πατρίδος μας».

Ο συλληφθείς αν και δεν ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο άρθρο του υποστήριζε πως τα φέιγ βολάν βρέθηκαν στο Μενίδι και αναφέρονταν στην έκρηξη στην Τεκτονική Στοά.

Μια ημέρα μετά, ο 61χρονος έγραψε στο προφίλ του στο Facebook πως η πρώτη βομβιστική επίθεση σε Μασονική Στοά παγκοσμίως αποτελεί την εκδίκηση του Ιωάννη Καποδίστρια στους «Μασόνους δολοφόνους του».

Το παραλήρημά του συνεχίστηκε στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση στα οποία έλεγε πως ο δράστης της επίθεσης στο κτίριο της οδού Σουρμέλη συνεχίζει τον αγώνα που ξεκίνησε ο Ιωάννης Καποδίστριας ενάντια στη Μασονία.

Παράλληλα, ο φερόμενος ως βομβιστής ανέβαζε συχνά στο προφίλ του μηνύματα βίας με στόχο το κράτος του Ισραήλ, τη φλεγόμενη Βουλή αλλά και θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια.

Ωστόσο, από τα ευρήματα στο σπίτι του 61χρονου φαίνεται πως ο συλληφθείς δεν περιοριζόταν μόνο σε κηρύγματα μίσους.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι-πέρα από τη βομβιστική επίθεση της 13ης Ιουλίου- εμπλέκεται τόσο στην τοποθέτηση αυτοσχέδιου, εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Κρωπίας όσο και στην απόπειρα εμπρησμού του κτιρίου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη στη Μασονική Στοά στην Αχαρνών είχε γίνει στις 13 Ιουλίου 2023. Κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει τον 61χρονο να αφήνει τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του κτηρίου.

Λίγο μετά την έκρηξη έφτασε μονάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.), η οποία εκτός από τα υπολείμματα ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού, εντόπισε και μία 5λιτρη φιάλη αερίου και μαύρη σκόνη που πιθανολογείται ότι πρόκειται για μπαρούτι. Οι πυροτεχνουργοί κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ελεγχόμενη έκρηξη και το συμβάν έληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη