17χρονος σκότωσε την πρώην σύντροφο του και την έθαψε στην άμμο σε ακτή της Ουρουγουάης


Νεκρή από τα χέρια του 17χρονου πρώην φίλου της έπεσε η επίσης 17χρονη Βαλεντίνα Κανσέλα στην Ουρουγουάη.

Το άψυχο κορμί της 17χρονης βρέθηκε μισοθαμμένο στην παραλία Πούντα ντελ Έστε έναν τουριστικό προορισμό στη νοτιοανατολική Ουρουγουάη.

Ο 17χρονος Σαντίνο Γκαντίνι ομολόγησε ότι τη δολοφονία της Βαλεντίνας όταν οδηγήθηκε από αστυνομικούς στην παραλία την Πέμπτη.

Κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει τον Σαντίνο και την Βαλεντίνα να φτάνουν στην παραλία το απόγευμα της Τρίτης, στα επόμενα πλάνα, όμως, έχει καταγραφεί μόνο ο 17χρονος να αποχωρεί.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της 17χρονης, η Βαλεντίνα πέθανε από ασφυξία.

Σε βάρος του 17χρονου δράστη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις και προφυλακίστηκε.

Ο εισαγγελέας που προΐσταται της έρευνας για την υπόθεση, Χόρχε Βας, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τη βαρύτερη ποινή, που είναι δέκα χρόνια κάθειρξης για τέτοιας φύσης εγκλήματα όταν διαπράττονται από ανήλικους.

Οι γυναικοκτονίες στην Ουρουγουάη
Ως την 30ή Ιουλίου, το υπουργείο Εσωτερικών της Ουρουγουάης κατέγραψε 24.473 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και 11 γυναικοκτονίες.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Γυναικών, τη Μόνικα Μποτέρο, ο αριθμός αυτός βρίσκεται κοντά στον ετήσιο μέσο όρο. Κάθε χρόνο στη χώρα καταγράφονται κατά μ.ό. 25 γυναικοκτονίες.

Ο θάνατος της Βαλεντίνα καταγράφτηκε μερικές ημέρες έπειτα από αυτόν γυναίκας 23 χρονών, που απήχθη και δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια τροχαίου που προκάλεσε ο πρώην σύντροφός της, πρώην αστυνομικός, 25 ετών.

Το 2017, η Ουρουγουάη τροποποίησε τον ποινικό κώδικα για να χαρακτηριστεί επιβαρυντική περίσταση η γυναικοκτονία σε υποθέσεις ανθρωποκτονιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη