Βίντεο : 43χρονος Ελληνας σουβλατζής ο εγκέφαλος της δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια


Την Τρίτη θα απολογηθεί ο 43χρονος Έλληνας οπαδός του ΠΑΟ, που συνελήφθη για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Βάσει μαγνητοσκοπημένου υλικού, οι αρχές θεωρούν πως ο 43χρονος μαζί με άλλους Έλληνες, είχαν οργανωτικό ρόλο και καθοδηγούσαν Κροάτες και Έλληνες χούλιγκανς.

Ο οργανωμένος 43χρονος οπαδός κατηγορείται μεταξύ άλλων για συγκρότηση – ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία, οπλοχρησία. Όλες οι πράξεις είναι φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.


Βράδυ Δευτέρας 7 Αυγούστου.
 Κάμερα ασφαλείας σε κατάστημα στην οδό Λευκής, πίσω από τον πεζόδρομο του γηπέδου της ΑΕΚ, αποτυπώνει τις κινήσεις ενός άνδρα που προηγείται του τάγματος θανάτου.

Φοράει μαύρο κράνος, κρατάει στα χέρια του μια σιδερόβεργα, ενώ φοράει μαύρο μπλουζάκι και βερμούδα. Δίνει σήμα στους χούλιγκαν να σταματήσουν, ενώ στη συνέχεια πλησιάζει πρώτος προς την οδό Πατριάρχου Κωνσταντίνου και μερικά λεπτά αργότερα δίνει το σήμα για την επίθεση, όταν βλέπει στο οπτικό του πεδίο τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Ο 43χρονος καθοδηγητής, που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., έντεκα ημέρες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, ήταν παλιός γνώριμος των αρχών, οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού και είχε συλληφθεί λίγους μήνες πριν σε ένα ακόμα αιματηρό οπαδικό επεισόδιο, έξω από το Εφετείο.

Στους οπαδικούς κύκλους των "πρασίνων", ήταν γνωστός με το προσωνύμιο "Σουβλατζής", το οποίο παρέπεμπε σε επιχείρηση που διατηρούσε στην Πανόρμου.

Δεν βρέθηκαν αξιοποιήσιμα στοιχεία DNA
Η διαδικασία ανάλυσης των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων με τα δείγματα από το σώμα του Μιχάλη ολοκληρώθηκε πλήρως. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκαν αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Τα κατασχεμένα μαχαίρια δεν έχουν DNA των Ελλήνων ή του Αλβανού συλληφθέντα και εξετάζεται πλέον αν ανήκουν σε κάποιους από τους συλληφθέντες Κροάτες ή σε άγνωστα άτομα που διαφεύγουν της σύλληψης. Παράλληλα, συνεχίζεται η εργαστηριακή ανάλυση και για τα υπόλοιπα κατασχεθέντα πειστήρια, όπως στειλιάρια, ρόπαλα, για να γίνει η αντιστοίχιση, ποια ανήκουν σε ποιον και ποιος κρατούσε το κάθε αντικείμενο τη νύχτα των επεισοδίων.

Από την έως τώρα έρευνα είναι πιθανόν να προκύψει τουλάχιστον ένα ακόμη ένταλμα για έναν ακόμη Έλληνα χούλιγκαν, ο οποίος έχει παραδεχτεί μέσω αναρτήσεών του, στα social media, την συμμετοχή του στα επεισόδια και την παρουσία του στην Νέα Φιλαδέλφεια την μοιραία νύχτα.

Το βάρος των ερευνών δίνεται σε στοιχεία που θα μπορέσουν να φέρουν τους αστυνομικούς πιο κοντά στον δολοφόνο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ. 
Μέσω της ανάλυσης των κινητών των συλληφθέντων, πιθανό είναι να εντοπίσουν βιντεοληπτικά υλικά που έχουν καταγραψει την επίμαχη στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού του.

πληροφορίες από την ΕΡΤ και από το thetoc.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη