Η αστυνομία αναζητά πληροφορίες για επικίνδυνο εγκληματία


Η αστυνομία αναζητά πληροφορίες για επικίνδυνο εγκληματία
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 25χρονου αλλοδαπού, κατηγορούμενου για διακεκριμένες κλοπές, από κοινού από δύο ή περισσότερους δράστες, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος συνελήφθη την 3-10-2023 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας – Πικερμίου της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων κλοπών από οικίες στην περιοχή του Πικερμίου και γειτονικές περιοχές τουλάχιστον από το Μάιο του 2022 έως τον περασμένο Αύγουστο, αποκαλύφθηκε η δράση συμμορίας από ειδική ομάδα αστυνομικών που συγκροτήθηκε για την αποδόμηση της.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, ο 25χρονος μαζί με έτερα μέλη της συμμορίας, δρώντας κατά τις απογευματινές ώρες, εντόπιζαν οικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, παραβίαζαν μπαλκονόπορτες ή παράθυρα, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή όπως ρολόγια και χρυσαφικά.

Σημειώνεται ότι σε πλείστες περιπτώσεις, οι ανωτέρω προκαλούσαν βλάβη και στην τηλεφωνική γραμμή των οικιών για να αποφύγουν την ενεργοποίηση τυχόν συναγερμού.

Εξιχνιάστηκαν -20- περιπτώσεις κλοπών από οικίες και μία κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος.

Μετά από έρευνα στην οικία του και στην κατοχή του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

 • πλήθος χρυσαφικών και -19- ρολογιών, η προέλευση των οποίων διερευνάται,
 • -7- κινητά τηλέφωνα,
 • -9- κάρτες sim,
 • φορητός υπολογιστής,
 • -2- μαχαίρια,
 • πτυσσόμενο γκλοπ,
 • -0,66- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
 • «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο,
 • φακός,
 • καπέλο τύπου τζόκεϊ και
 • το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων μελών συνεχίζεται.

Πρόκειται για τον συλληφθέντα:TUSHE Klement του Alban και της Zamina γεννηθέντα 25-3-1998 στην Αλβανία.

Επειδή η παραπάνω αξιόποινη πράξη προσβάλλει το έννομο αγαθό της δημόσιας τάξης, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην διερεύνηση, ανίχνευση ή δίωξη όμοιας φύσης εγκλημάτων που έχουν τελεστεί από τον κατηγορούμενο σε βάρος και άλλων θυμάτων και την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας σε σχέση με τα παραπάνω εγκλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2294029415 του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας – Πικερμίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 10-11-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη