Θεσσαλονίκη : Συνέχεια στην φαρσοκωμωδία με τον Χουρδάκη και την Κωνσταντοπούλου


Συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή, Μιχάλη Χουρδάκη. 

Να παραδώσει την έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας, καλεί η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος τον Μιχάλη Χουρδάκη, αφού τον έθεσε εκτός η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στο κείμενο που υπογράφουν οι βουλευτές, με εξαίρεση τη μητέρα του κ. Χουρδάκη, Αρετή Παπαϊωάννου, αναφέρουν ότι «για μια σειρά συμπεριφορών που παρεξέκλιναν από αυτές τις αρχές και προκαλούσαν βλάβη στο συλλογικό μας στόχο έγιναν επανειλημμένες προτροπές στον κ. Χουρδάκη να παραδώσει τη βουλευτική έδρα που του δόθηκε, χωρίς να υπάρξει παραπάνω κόστος για τη συλλογική προσπάθειά μας αλλά ούτε και για τον ίδιο».

Στην ίδια ανακοίνωση, εξηγείται και ο λόγος που απομακρύνθηκε από την ΚΟ, καθώς όπως σημειώνεται «η τελευταία κόκκινη γραμμή ξεπεράστηκε όταν ο κ. Χουρδάκης ξεκίνησε να προβάλλει και να προτείνει δεξιούς υποψηφίους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένου και συγγενικού του προσώπου». 
Και συνεχίζουν, λέγοντας ότι μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον ίδιο είχε ζητηθεί να παραδώσει την έδρα του, ωστόσο, «έκτοτε επιδίδεται σε επιθέσεις εναντίον της Πλεύσης Ελευθερίας και της Προέδρου μας, με μόνο στόχο τη διατήρηση της θέσης που του δόθηκε και τη βλάβη με κάθε τρόπο του κινήματος, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της μεγάλης προσπάθειάς μας, εντός και εκτός Κοινοβουλίου».

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, έχει τονίσει σε δημόσια τοποθέτηση του ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας Πλεύσης Ελευθερίας:


"Στον κ. Μιχάλη Χουρδάκη δόθηκε με εμπιστοσύνη μια μεγάλη θέση ευθύνης.

Όχι για να την διαχειριστεί ως θέση εξουσίας, αλλά μόνον ως θέση ευθύνης από την οποία, σύμφωνα με τις αρχές και το διαχρονικό παράδειγμα της Πλεύσης Ελευθερίας, υπηρετούμε τους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο και όχι τον εαυτό μας.

Για μια σειρά συμπεριφορών που παρεξέκλιναν από αυτές τις αρχές και προκαλούσαν βλάβη στο συλλογικό μας στόχο έγιναν επανειλημμένες προτροπές στον κ. Χουρδάκη να παραδώσει τη βουλευτική έδρα που του δόθηκε, χωρίς να υπάρξει παραπάνω κόστος για τη συλλογική προσπάθειά μας αλλά ούτε και για τον ίδιο.

Οι έδρες αυτές ανήκουν στην Πλεύση Ελευθερίας.

Στην Πλεύση Ελευθερίας, ακολουθώντας το μοναδικό παράδειγμα της Επικεφαλής μας Ζωής Κωνσταντοπούλου, που παρέδωσε το τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα, δεν πιστεύουμε σε αξιώματα, θέσεις και καρέκλες. Ο καθένας από εμάς είναι έτοιμος και διατεθειμένος να παραδώσει τη θέση που του έχει δοθεί, αυτονόητα, απλώς και μόνο αν του ζητηθεί, χωρίς να χρειαστεί να έχουν συμβεί όλα τα παραπάνω γεγονότα.

Το κίνημά μας βασίζεται σε αυτή την βασική αρχή λειτουργίας της ομάδας.

Η τελευταία κόκκινη γραμμή ξεπεράστηκε όταν ο κ. Χουρδάκης ξεκίνησε να προβάλλει και να προτείνει δεξιούς υποψηφίους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένου και συγγενικού του προσώπου.

Του έγιναν έντονες συστάσεις και νέες προτροπές παραίτησης για αυτή του τη δράση και τη βλαπτική συμπεριφορά, όπως θα έκανε κάθε κόμμα, πόσο μάλλον η Πλεύση Ελευθερίας με τις αρχές που διέπουν απ’ άκρη σ’ άκρη τη λειτουργία της.

Ο κ. Χουρδάκης απάντησε με επιμονή στην προσωπική του δεξιά ατζέντα, προσθέτοντας νέες αναρτήσεις από τη θέση του Βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας."


Σε νεότερη ανάρτηση του το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Χουρδάκης, απαντά στην ανακοίνωση των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας «Πλεύσης Ελευθερίας» που ζητούσαν να παραδώσει την έδρα του. 
Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται πως ο λόγος διαγραφής του είναι «για μια σειρά συμπεριφορών που παρεξέκλιναν από αυτές τις αρχές και προκαλούσαν βλάβη στο συλλογικό μας στόχο».

Ο κ. Χουρδάκης, αφού σημειώνει πως «στη σημερινή ανακοίνωση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφέρεται μία κρίσιμη αλήθεια: ότι μου ζητήθηκε να συμφωνήσω να παραδώσω την έδρα. Και όχι ότι «συμφωνήθηκε» να την παραδώσω, όπως αναφέρεται στην επίσημη επιστολή την οποία απέστειλε η επικεφαλής της Πλεύσης στον Πρόεδρο της Βουλής την περασμένη Τετάρτη», σηκώνει το γάντι και δίνει την δική του διάσταση των γεγονότων που έφτασαν στη ρήξη με την ηγεσία της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Αν για το πνεύμα της Πλεύσης Ελευθερίας, συνιστά παρέκκλιση η απαίτηση των βουλευτών της, που παράγουν κοινοβουλευτικό έργο α) να διατηρήσουν για προσωπική τους χρήση το γραφείο που τους παρέχει η Βουλή για να εργάζονται, β) να συνεδριάζει σε τακτική βάση η κοινοβουλευτική ομάδα για να συντονίζεται το έργο αυτό και γ) να μην συναινούν στο να υπάρχει ένας άδειος χώρος "μπαλαντέρ" για να κινούνται τα ηγετικά στελέχη της από όροφο σε όροφο, και άλλα που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν, τότε θεωρώ πολιτικό καθήκον μου να “παρεκκλίνω”», υποστηρίζει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Χουρδάκη :
"Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2023 
Στη σημερινή (18.10.2023) ανακοίνωση μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφέρεται μία κρίσιμη αλήθεια: ότι μου ζητήθηκε να συμφωνήσω να παραδώσω την έδρα. Και όχι ότι «συμφωνήθηκε» να την παραδώσω, όπως αναφέρεται στην επίσημη επιστολή την οποία απέστειλε η επικεφαλής της Πλεύσης στον Πρόεδρο της Βουλής την περασμένη Τετάρτη. Τούτο και μόνο αρκεί για να καταδείξει τη στάση της επικεφαλής της Πλεύσης απέναντι στο αξίωμα το οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει. 
Όσον αφορά τη «δεξιά ατζέντα». Όποιος θέλει να εξετάσει ποια πλεύση έχει ο πολιτικός μου λόγος, δεξιά ή αριστερή, δεν έχει παρά να ανατρέξει: α) στην πλειάδα των τοποθετήσεων της προεκλογικής μάχης, την οποία αφιέρωσα για την Πλεύση Ελευθερίας και όχι για την προσωπική μου σταυροδοσία και β) στη μέχρι σήμερα παραγωγή κοινοβουλευτικού έργου. Στη Δημοκρατική Ελλάδα του 2023 η γνήσια πολιτική (πρέπει να) παράγεται στο Κοινοβούλιο. 
Όχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις τηλεοπτικές εκπομπές, των οποίων ο ρόλος είναι να επικοινωνούν την πολιτική και όχι να την παράγουν. 

Αν για το πνεύμα της Πλεύσης Ελευθερίας, συνιστά παρέκκλιση η απαίτηση των βουλευτών της, που παράγουν κοινοβουλευτικό έργο α) να διατηρήσουν για προσωπική τους χρήση το γραφείο που τους παρέχει η Βουλή για να εργάζονται, β) να συνεδριάζει σε τακτική βάση η κοινοβουλευτική ομάδα για να συντονίζεται το έργο αυτό και γ) να μην συναινούν στο να υπάρχει ένας άδειος χώρος "μπαλαντέρ" για να κινούνται τα ηγετικά στελέχη της από όροφο σε όροφο, και άλλα που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν, τότε θεωρώ πολιτικό καθήκον μου να «παρεκκλίνω», έχοντας εδραιωμένη πεποίθηση ότι η αντίληψή μου απηχεί την κοινή λογική και ενδεχομένως και σε σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων της Πλεύσης Ελευθερίας.
 Που θέλει την Πλεύση Ελευθερίας οργανωμένη και δυναμική στη Βουλή και στην Κοινωνία, ιδίως τώρα που ο προοδευτικός χώρος αναζητεί το φορέα αξιόπιστης έκφρασής του στα πράγματα. Εύχομαι να μην χρειαστεί να να επανέλθω σε κάτι σχετικό με τη διαγραφή μου από την κυρία Κωνσταντοπούλου που οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση μου και θα αφοσιωθώ και πάλι στην παραγωγή πολιτκού έργου. 
Με τιμή, 
Δρ. Μιχαήλ Χουρδάκης 
Ανεξ. Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης 
Αν. Καθηγητής | Τμήμα Ιατρικής, Α.Π.Θ."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη