Τραγικός επίλογος στην αναζήτηση της αγνοούμενης 14χρονης που απήχθη και εξαφανίστηκε στις 27 Νοεμβρίου στα Σκόπια


Τραγικός επίλογος στην αναζήτηση αγνοούμενης 14χρονης
Νεκρή στα Σκόπια βρέθηκε η 14χρονη Vanja Gjorchevska, για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση και μάλιστα, για την υπόθεση είχε βγάλει alert και «Το χαμόγελο του παιδιού», στο πλαίσιο της μεγάλης κινητοποίησης για τον εντοπισμό της ανήλικης.


Δυστυχώς η εξαφάνιση του κοριτσιού είχε τραγικό τέλος, καθώς η 14χρονη βρέθηκε νεκρή στα Σκόπια, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση από «Το χαμόγελο του παιδιού», που βγήκε τη Δευτέρα (4/12/23).

Η ανήλικη εξαφανίστηκε στις 27 Νοεμβρίου 2023, κατά τις πρωινές ώρες ενώ πήγαινε στο σχολείο της στα Σκόπια. Αμέσως μετά την εξαφάνισή της και την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά και της Αστυνομίας στα Σκόπια, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για τον συντονισμό των ενεργειών σε όλες τις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από «Το χαμόγελο του παιδιού» οι τελευταίες πληροφορίες από την Αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αναφέρουν πως η ανήλικη εντοπίστηκε νεκρή στα Σκόπια.
Το κορίτσι απήχθη το πρωί της ημέρας που εξαφανίστηκε και βρέθηκε δολοφονημένο. Η τραγική είδηση του άδικου χαμού της Vanja έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.
Ο ηγέτης μικρού κόμματος της άκρας δεξιάς των Σκοπίων, καταζητούμενος στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για διπλή δολοφονία, συμπεριλαμβανομένης αυτής μιας 14χρονης, συνελήφθη χθες Τρίτη το βράδυ στην Τουρκία, δήλωσε υπουργός της χώρας των Βαλκανίων.

Ο Λιούπτσο Πάλεφσκι, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης με πρωτοβουλία των Σκοπίων, φέρεται να είναι ηθικός αυτουργός και δράστης των δολοφονιών δεκατετράχρονης και εβδομηντατετράχρονου από την πόλη Βέλες (κεντρικά), τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν την Κυριακή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κ. Πάλεφσκι συνελήφθη στην τουρκική πόλη Μπαλίκεσιρ (Παλαιόκαστρον, βορειοδυτικά), όπου είχε φθάσει περνώντας από τη Σερβία και τη Βουλγαρία.


«Συνάδελφοι από την Τουρκία με ενημέρωσαν ότι ο ηθικός αυτουργός, οργανωτής, βασικός συντονιστής και δράστης (σ.σ. της διπλής δολοφονίας) συνελήφθη στην επικράτειά τους», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων, ο Όλιβερ Σπάσοφσκι. Εκκρεμεί να δοθεί συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις δολοφονίες ενέχονται τέσσερα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα της έφηβης.

Ο αμφιλεγόμενος κ. Πάλεφσκι, πολιτικός που έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές, είναι πρώην επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης ΜΜΕ, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε φιλορωσικές δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, ο 74χρονος χρωστούσε χρήματα στον έναν από τους υπόπτους και ήταν παράπλευρο θύμα, καθώς το αυτοκίνητό του χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή της έφηβης την 27η Νοεμβρίου. Το αυτοκίνητο βρέθηκε αργότερα απανθρακωμένο κοντά στην τοποθεσία όπου εντοπίστηκε το πτώμα του κοριτσιού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη