Γυναίκα αυτοπυροβολήθηκε, όταν μπήκε με όπλο στην τσέπη σε μαγνητικό τομογράφο, σε ιατρικό κέντρο των ΗΠΑ


Γυναίκα μπήκε με όπλο στην τσέπη σε μαγνητικό τομογράφο και αυτοπυροβολήθηκε
Άγιο είχε μία 57χρονη, η οποία πήγε να κάνει μαγνητική τομογραφία έχοντας ένα όπλο στην τσέπη της. Ο μαγνήτης που φέρει ο τομογράφος το ενεργοποίησε, με συνέπεια να αυτοτραυματιστεί στον γλουτό.

Το περιστατικό ανέφερε ο γιατρός της στην βάση δεδομένων συμβάντων που αφορούν ιατρικά μηχανήματα (MAUDE) της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA).

Όπως εξηγεί, το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο 2023 στο Waukesha του Μιλγουώκι. Η ασθενής, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό, πήγε για προγραμματισμένη μαγνητική τομογραφία. Ως είθισται, κλήθηκε να απαντήσει σε αναλυτικό ερωτηματολόγιο για το αν έφερε επάνω της μεταλλικά αντικείμενα, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν όπλα. Σε όλες τις ερωτήσεις απάντησε αρνητικά.

Οι ερωτήσεις αυτές δεν γίνονται τυχαία. Ο μαγνήτης που φέρει ο τομογράφος είναι πανίσχυρος. Επιπλέον, ακόμα κι αν δεν γίνεται εξέταση, είναι αναμμένος. Το τελευταίο που χρειάζεται κανείς είναι να «τραβήξει» μεταλλικά αντικείμενα που φέρει στο σώμα ή στα ρούχα του.

Γίνονται ερωτήματα ακόμα και για τα τατουάζ, διότι τα μελάνια μπορεί να περιέχουν μεταλλικά στοιχεία. Σε τέτοια περίπτωση μπορεί ο ασθενής να νιώθει ενόχληση στα σημεία των τατουάζ.
Έχει ξανασυμβεί

Η 57χρονη είπε ότι δεν είχε piercing, τατουάζ, κοσμήματα, κινητό, όπλο και οποιοδήποτε μεταλλικό στοιχείο πάνω της. 
Δυστυχώς, όμως, η δήλωσή της ήταν ψευδής και μόλις ξάπλωσε στην κλίνη, το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Ήταν ωστόσο τυχερή μέσα στην ανοησία της, διότι τραυματίστηκε ελαφρά στον δεξιό γλουτό. Σύμφωνα με την αναφορά του συμβάντος, το τραύμα ήταν διαμπερές και επιφανειακό. Έκτοτε έχει αναρρώσει πλήρως, χωρίς επιπλοκές. Δεν έγινε γνωστό τι είδους μαγνητική πήγε να κάνει.

Είναι η δεύτερη φορά εφέτος που αναφέρεται διεθνώς πυροβολισμός λίγο πριν από μία μαγνητική τομογραφία. Τραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος δικηγόρος στη Βραζιλία όταν το πιστόλι του εκπυρσοκρότησε στον μαγνητικό τομογράφο.

Ο ίδιος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της οπλοκατοχής, μπήκε στο χώρο του μαγνητικού τομογράφου του νοσοκομείου Λαμπορατόριο Κούρα στο Σάο Πάολο στις 16 Ιανουαρίου, για να συνοδεύσει τη μητέρα του, η οποία θα έκανε την εξέταση.

Παρά τις λεκτικές και γραπτές προειδοποιήσεις να αφαιρέσει όλα τα μεταλλικά αντικείμενα από πάνω του, ο Λεάντρο Ματίας Ντε Νόβας μπήκε στην αίθουσα με το πιστόλι, αγνοώντας τον κίνδυνο.
Όταν ενεργοποιήθηκε ο τομογράφος, το όπλο εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά. Δύο εβδομάδες αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο Σάο Λουίζ Μορούμπι.

«Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όλα τα πρωτόκολλα πρόληψης ατυχημάτων τηρήθηκαν από την ομάδα Κούρα, όπως συνηθίζεται σε όλες τις μονάδες», δήλωσε στην Telegraph εκπρόσωπος του νοσοκομείου.
«Τόσο ο ασθενής όσο και η μητέρα του έλαβαν τις κατάλληλες οδηγίες σχετικά με τις διαδικασίες πρόσβασης στην αίθουσα εξέτασης και προειδοποιήθηκαν για την αφαίρεση όλων των μεταλλικών αντικειμένων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη