Χιόνια σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Φλώρινα

 

Χιόνια σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Φλώρινα

Ο καιρός δείχνει και πάλι τα δόντια του, σε ορεινές περιοχές της χώρας, με το κρύο να είναι τσουχτερό και τα χιόνια να έχουν καλύψει από στέγες σπιτιών, μέχρι δρόμους και πεζοδρόμιο. Σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Νυμφαίο Φλώρινας και περιοχές του νομού Κοζάνης, το σκηνικό άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες. Με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να επιβεβαιώνονται και το χιόνι κατά διαστήματα να είναι πυκνό.

Χιονίζει από τα ξημερώματα στα ορεινά της Θεσσαλονίκης στο Χορτιάτη, στο Ασβεστοχώρι και στο Σοχό. Το χιόνι έχει ήδη σκεπάσει τις στέγες των σπιτιών κι έχει στρωθεί σε αυτοκίνητα και στα πλαινά σημεία των δρόμων, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για κυκλοφοριακά προβλήματα. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά από το απόγευμα.

Χιονίζει και στη Χαλκιδική

Στα «λευκά» ντύθηκαν και οι ορεινές περιοχές της Χαλκιδικής. Στην περιοχή της Αρναίας οι κάτοικοι ξύπνησαν σήμερα και αντίκρισαν το χιονισμένο τοπίο.

Στη Φλώρινα

Χιονίζει από χθες το απόγευμα στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και στη Φλώρινα. Όλη τη νύχτα χιόνιζε στο νομό Φλώρινας και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Το χιόνι ακόμα και μέσα σε κατοικημένες περιοχές ξεπερνάει τους 10 πόντους, ενώ προβλήματα υπάρχουν στο ορεινό οδικό δίκτυο. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν σήμερα το πρωί τη λειτουργία τους στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας με απόφαση δημάρχου. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τσουχτερό κρύο

Το θερμόμετρο στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας δείχνει κάτω από το μηδέν. Στη Φλώρινα το βράδυ η θερμοκρασία ήταν στους -4 βαθμούς Κελσίου ενώ λίγο πριν τις 8.00 το πρωί ο υδράργυρος… πάγωσε στους -2 βαθμούς. Στη Σαμαρίνα η θερμοκρασία είναι στους -3, στην Καστοριά και στην Πτολεμαΐδα στον -1, στην Κοζάνη και στα Γρεβενά στους 0 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη