Θεσσαλονίκη : Μάνα και γιος "έφαγαν" 200 χιλιάρικα από στοιχηματική εταιρεία


Περισσότερους από 500 τραπεζικούς λογαριασμούς και εκατοντάδες συνδεδεμένες και προπληρωμένες κάρτες χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, εξαπατώντας διαδικτυακά στοιχηματική εταιρεία πετυχαίνοντας να αποσπάσουν περισσότερα από 200.000 ευρώ.

Επικεφαλής της οργάνωσης -όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ- ήταν μάνα και γιος, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα επτά άτομα. 
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Όπως ανακοίνωσε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε, από το 2020, διέπρατταν απάτες σε βάρος διαδικτυακής στοιχηματικής εταιρείας, με την μέθοδο «bonus abuse» στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Χρησιμοποιούσαν πλαστές ταυτότητες και έγγραφα, άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς, εξέδιδαν κάρτες που ήταν συνδεδεμένες με αυτούς τους λογαριασμούς και προέβαιναν στην εγγραφή τους ως «παίκτες στοιχήματος» στην εν λόγω στοιχηματική εταιρεία. Κατόπιν, εκμεταλλευόμενοι το bonus εγγραφής και τον ταυτόχρονο στοιχηματισμό σε γεγονότα διπλού πιθανού αποτελέσματος, αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για να πετύχουν τον σκοπό τους είχαν δημιουργήσει 529 τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ είχαν εκδώσει συνδέσει 596 κάρτες με λογαριασμούς και καταρτίσει 619 προπληρωμένες κάρτες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φωτοαντιγράφων ταυτοτήτων, πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και τραπεζικών καρτών, 14 σφραγίδες φερόμενων αστυνομικών υπαλλήλων, εξοπλισμός πλαστογράφησης ταυτοτήτων, 11.010 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη