Απίθανο παγκόσμιο ρεκόρ αριθμού εμβολίων για κορωναϊό, από άνδρα σε περιοχή της Γερμανίας


Ο κορωναϊός είχε γίνει φόβος και τρόμος για έναν 62χρονο άνδρα από τη Γερμανία που πραγματοποίησε 217 εμβόλια, αψηφώντας όλες τις ιατρικές συμβουλές.

Η φοβία που του είχε προκαλέσει ο κορονοϊός αποτυπώνεται από το γεγονός που τα εμβόλια αγοράστηκαν και έγιναν ιδιωτικά μέσα σε διάστημα 29 μηνών.

Μαλιστα ο άνδρας δεν φαίνεται να έχει υποστεί κάποιο πρόβλημα, λένε οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Erlangen-Nuremberg.

«Μάθαμε για την περίπτωσή του μέσω άρθρων εφημερίδων», δήλωσε ο Δρ. Kilian Schober, από το τμήμα μικροβιολογίας του πανεπιστημίου. «Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε μαζί του και τον καλέσαμε να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις στο Έρλανγκεν. Ενδιαφέρθηκε πολύ να το κάνει».

Ο άνδρας παρέδωσε δείγματα αίματος και σάλιου, ενώ εξετάστηκαν και κάποια κατεψυγμένα δείγματα αίματός του που είχαν αποθηκευτεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Δρ. Kilian Schober ανέφερε: «Είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε δείγματα αίματος οι ίδιοι, όταν ο άνδρας έλαβε έναν ακόμη εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της μελέτης κατόπιν δικής του επιμονής.Ήμασταν σε θέση να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δείγματα για να προσδιορίσουμε ακριβώς πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα στον εμβολιασμό».

Στοιχεία για 130 από τα εμβόλια συγκεντρώθηκαν από τον εισαγγελέα της πόλης του Μαγδεμβούργου, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα για τυχόν απάτη, όμως
δεν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη