Ερχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 12.700 ευρώ


Ερχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 12.700 ευρώ
Μία πρώτη γεύση από τον πόλεμο τιμών που έχει ξεσπάσει δίνει η BYD με ένα πολύ ενδιαφέρον ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε τιμή χαμηλότερη και από τα θερμικά μικρά.

Η BYD παρουσίασε το ανανεωμένο Dolphin, αρχικά στην Κίνα, σηματοδοτώντας μια σημαντική κίνηση στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Παρά το ότι δεν έχει αλλάξει πολύ σχεδιαστικά, το καινούργιο Dolphin διαθέτει νέες επιλογές μπαταριών, αυξημένη αυτονομία και σημαντικά χαμηλότερη τιμή εκκίνησης.

Η βασική έκδοση Vitality ξεκινά από τα 12.700 ευρώ, με μπαταρία 32 kWh, αυτονομία 302 χιλιομέτρων και ισχύ 95 ίππων με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

  • Για μεγαλύτερη αυτονομία υπάρχει το Dolphin Free με μπαταρία 45 kWh και τον ίδιο κινητήρα 95 ίππων, με αυτονομία 420 χιλιομέτρων στον κινεζικό κύκλο δοκιμών.
  • Στο πάνω άκρο της γκάμας βρίσκεται η έκδοση Knight, που λίγο κάτω από τις 17 χιλιάδες ευρώ, με έναν πιο δυνατό κινητήρα , διαθέτοντας έναν πιο ισχυρό κινητήρα 177 ίππων, και αυτονομία 401 χιλιομέτρων από τη μπαταρία των 45 kWh.
  • Ενώ μια επιλογή μπαταρίας 60 kWh παραμένει στον ορίζοντα, υποσχόμενη 520 χιλιόμετρα αυτονομίας, το Dolphin έχει αρκετές αναβαθμίσεις στο εσωτερικό, με θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα εμπρός, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου και πολλά ακόμα.

Παράλληλα και στην κινεζική εκδοχή πέρασαν οι αλλαγές που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό μοντέλο με σύγχρονες ανεξάρτητες αναρτήσεις και πολλά νέα χρώματα και καινούργιας σχεδίασης ζάντες.
Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Πληροφορίες μας αναφέρουν για το 2025, με συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή έκδοση που θα έρθει και στην Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα, μετά την αποκάλυψη του newsauto.gr και την επιβεβαίωση οτι η BYD ήρθε επίσημα και στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη