Αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας των Lidl



Αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας των Lidl

Με την ξεκάθαρη κατάληψη της δεύτερης θέσης στην αγορά των σούπερ μάρκετ, πίσω από τον Σκλαβενίτη και μπροστά από την ΑΒ Βασιλόπουλος, θέλει να γιορτάσει τα 25 γενέθλια της στην Ελλάδα η Lidl. Σύμφωνα με πληροφορίες έως και πέρυσι Lidl και AB Βασιλόπουλος βρίσκονταν πολύ κοντά σε επίπεδο τζίρου ενώ φέτος με τις κινήσεις που ετοιμάζει η γερμανική αλυσίδα εκτιμάται ότι θα παγιωθεί στην δεύτερη θέση. Μία από τις σημαντικότερες κινήσεις έχει να κάνει με την διεύρυνση του ωραρίου που θα κάνει πρεμιέρα αυτήν την Δευτέρα. 

Συγκεκριμένα από μεθαύριο όλα τα σούπερ μάρκετ της Lidl θα ανοίγουν από τις 7.45 το πρωί ενώ το Σάββατο θα κλείνουν τις πόρτες τους στις εννέα το βράδυ. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε από το flash.gr, στο περιθώριο εκδήλωσης της εταιρείας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. και CEO της Lidl Ελλάς, Martin Brandenburger, ανέφερε ότι κίνηση αυτή γίνεται στα πλαίσια καλύτερης εξυπηρέτησης των καταναλωτών και ειδικότερα όσων εργαζόμενων επιθυμούν να πάρουν το πρωινό τους από τους φούρνους της αλυσίδας. 

Παράλληλα η εταιρεία, με την έναρξη του θερινού ωραρίου, θα εκμεταλλευτεί το δικαίωμα που τις δίνει ο νόμος για άνοιγμα τις Κυριακές στις τουριστικές περιοχές, στις οποίες περιλαμβάνονται πέρα από τα νησιά και αρκετούς παραθεριστικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των σούπερ μάρκετ της αλυσίδας που πρόκειται να ανοίξουν αναμένεται να κινηθούν σε πάνω από εβδομήντα. 


Εντός στόχων το 2023 – Θετικές εκτιμήσεις για το 2024

Σε ότι αφορά την πορεία του 2023, ο κ. Brandenburger ανέφερε στον flash.gr ότι η διοίκηση είναι ικανοποιημένη καθώς οι πωλήσεις κινήθηκαν εντός των στόχων που είχαν τεθεί για την περσινή χρονιά. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του και για την τρέχουσα χρονιά – τόσο για την Lidl, όσο και για τον υπόλοιπο κλάδο των σούπερ μάρκετ και γενικότερα για την ελληνική οικονομία – χάρη στις θετικές προβλέψεις για την τουριστική κίνηση αλλά και στην αύξηση του κατώτατου μισθού. 

Αρνητικός πληθωρισμός στα Lidl

Στο μέτωπο της ακρίβειας ο ισχυρός άνδρας της Lidl στην Ελλάδα αποκάλυψε ότι μετά από αρκετούς μήνες, ο πληθωρισμός που μετράνε εσωτερικά στην αλυσίδα, μειώθηκε κατά 0,1% τον Ιανουάριο ενώ εκτιμάται ότι αντίστοιχα κινήθηκε και τον Φεβρουάριο που ολοκληρώθηκε προχθές. Παράλληλα δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι τους επόμενους μήνες ο πληθωρισμός θα ακολουθήσει πτωτική πορεία. 

Αναφερόμενος στην εφαρμογή των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σημείωσε ότι η Lidl Ελλάς είναι έτοιμη να εφαρμόσει άμεσα τα μέτρα στα καταστήματα της. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα καθώς εμείς έχουμε πάντοτε “καθαρές” τιμές». 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη